Bryan las: Carry Slee – #LaatsteVlog

Van Overamstel uitgevers ontving ik het boek “#LaatsteVlog”, geschreven door Carry Slee om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Overamstel uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

Ik zag een oproep op Facebook waarbij je het nieuwste boek van Carry Slee kon lezen. Ik heb toen ik jonger was wel eens boeken van Carry Slee gelezen, terwijl ik toen helemaal geen lezer was. En die boeken las ik vroeger al graag. Toen ik las waar het boek over ging, was ik helemaal overtuigd en moest ik dit boek gewoon lezen.

Op de cover zien we een meisje die met haar telefoon een sprong van een jongen aan het filmen is. Dit meisje is Roos en is aan het vloggen. Roos speelt een hoofdrol in het boek. Ik vind de cover erg mooi en hij past goed bij dit boek.

Noud en zijn Gijs zijn echte vrienden, ze willen over een paar jaar graag de marathon van New York meelopen en ze trainen daar fanatiek voor. Als er brand uitbreekt bij Gijs thuis, laat Noud zijn vriend vallen en is Gijs zo boos dat hij de vriendschap stop zet. Al snel gaat het verhaal rond op school en maakt bijna iedereen in hun klas Noud uit voor lafaard. Alleen Roos niet, aangezien Roos stiekem verliefd is op Noud. Koste wat kost wil Noud bewijzen dat hij geen lafaard is en gaat met hulp van Roos vloggen, en niet zomaar vloggen, hij haalt extreme stunts uit.

Roos heeft altijd goed contact gehad met Susan, de dochter van haar stiefvader, maar sinds een tijdje doet ze een beetje vreemd en het valt Roos ook op dat ze steeds geld wil lenen. Roos komt er samen met Noud achter dat Susan zich bezig houd met enge en gevaarlijke praktijken. Als ze naar de politie stappen blijkt dat ze niet genoeg bewijzen hebben. Dan bedenken Roos en Noud zich dat ze maar op één manier meer bewijzen kunnen krijgen…. Een laatste vlog die de wereld zal veranderen.

Dit boek is op een leuke, makkelijke en toegankelijke manier geschreven. Ik vind de onderwerpen die in het boek aanbod komen, denk aan bijvoorbeeld Youtube en Instagram, erg goed. Het boek is vanuit verschillende personages geschreven, wat het in mijn beleving extra spannend maakt en diepte aan het boek geeft. Ik voelde het meeste voor Noud aangezien ik me goed in hem kon verplaatsen. Het boek telt rond de 200 pagina’s en dit is een erg mooi aantal voor de jeugd van 12+.

Of je nu 12, 45 of bijvoorbeeld 60 bent, #LaatsteVlog is een boek voor alle leefdtijden!

Gegevens van dit boek:
Titel: #LaatsteVlog
Auteur: Carry Slee
Uitgever: Overamstel uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 176
ISBN Paperback: 9789048839377
ISBN E-book: 9789048839384
Prijs Paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge