Bryan las: Caroline Hulse – De vakantie

In de brochure van de uitgeverij zagen we dit boek staan en onze aandacht werd getrokken door de cover. Nadat we de korte inhoud hadden gelezen was onze interesse gewekt en hebben we deze titel aangevraagd. Niet lang na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van ‘De vakantie’, hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Claire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een ‘normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen. Maar het is nu te laat om het nog af te blazen.

Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn. Zo knarsetanden ze zich door alle Verplichte Leuke Activiteiten heen, drinken ze (teveel) wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden… en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie…

De cover

Op de cover is een porseleinen konijn te zien en een snoer met gekleurde kerstverlichting. Deze kerstverlichting zit om het konijn gewikkeld. Verder is de cover zwart en staat de quote ‘Twee exen, hun dochter én hun nieuwe partners. Dat kan toch niet misgaan?’. door deze quote wordt ik toch wel nieuwsgierig en ik vraag me af hoe deze relatie in elkaar zit. Hierdoor zou ik het boek snel opgepakt hebben om de korte inhoud te gaan lezen.

De auteur

Caroline Hulse werkt fulltime als schrijver, na een carrière van twintig jaar in hr. Ze is ongegeneerd competitief en is gek op bord- en kaartspellen. Ze is regelmatig in het casino te vinden en hoopt vurig dat Cluedo daar ook ooit gespeeld kan worden. Ze woont met haar man in Manchester.

Het verhaal

Claire en Matt zijn gescheiden en ze hebben samen een dochter Scarlett. Ze willen voor haar dochter graag een leuke en normale kerst. Ze hebben besloten om kerstmis te vieren op het Happy Forest-vakantiepark en hun nieuwe partners mee te nemen. Maar wie kwam er nu eigenlijk met dat geweldige idee? Ondertussen is het te laat om de vakantie af te blazen.

Matt komt met zijn nieuwe vriendin Alex en Claire neemt Patrick, haar nieuwe partner mee. Scarlett neem ook iemand mee, haar denkbeeldige vriend Posey, een reuzenkonijn. Ze proberen er het beste van te maken, ze proberen leuke activiteiten te doen en worden, door de wijn erg loslippig over hun verleden op relatiegebied. Binnen de kortste keren staan de verhoudingen op scherp en eindigt het verhaal zoals het begon, met een paniekerig belletje naar het noodnummer…

Mijn mening

Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek aangezien het boek wordt bestempeld als een Roman, maar er gaat ook van alles mis zodat het een thriller wordt… en dit rond kersttijd. Het lijkt mij niet zo’n standaard kerstroman en dat maakte mij nieuwsgierig…

In de proloog lees je een oproep, op de dag voor kerstmis, naar de alarmcentrale met de vraag of er hulp kan komen aangezien er iemand is neergeschoten. Deze oproep wordt gedaan door Alex. In dit eerste stukje is angst, onzekerheid en spanning voelbaar. Ik wilde snel verder lezen om te weten wat er nu precies gebeurd was…

Hierna begint met verhaal, een aantal dagen eerder, op een rustige manier. Je leert de personages stuk voor stuk kennen. Iedereen heeft zijn eigen problemen en standpunten. Hulse heeft ervoor gezorgd dat de personages geloofwaardig over komen. Echter Posey, het denkbeeldige reuzenkonijn, komt, op mij persoonlijk, ongeloofwaardig over. Dit is natuurlijk al erg voorspelbaar als je leest dat er een denkbeeldig konijn in mee speelt. Maar ondanks dat ik het van te voren wist was ik hier wel nieuwsgierig naar.

In het verhaal zijn ook schuingedrukte delen te lezen. Dit zijn verhalen met personen over het schietincident dat heeft plaats gevonden. Dit zijn personages die maar een kleine rol spelen in het geheel. Dit haalde voor mij de vaart uit het verhaal.

Ik had meer van dit boek verwacht echter Hulse weet met ‘De vakantie’ niet te overtuigen’.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-vakantie

Gegevens van dit boek:
Titel: De vakantie
Auteur: Caroline Hulse
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Vertaald door: Anda Witsenburg
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s e-book: 320
ISBN paperback: 9789400511729
ISBN e-book: 9789044978360
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Caroline Hulse – De vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge