Bryan las: Carla Kovach – Stil maar

In de folder van Boekerij zag ik staan dat dit een boek was voor de fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza. Laat Robert Bryndza nu een van mijn favoriete auteurs zijn. Nadat ik de korte inhoud gelezen had, was ik verkocht. Dit was een boek wat ik gewoon moest lezen. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij, rond de verschijningsdatum, een recensie-exemplaar van ‘Stil maar’. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:

Deborah Jenkins trekt haar jas aan en stapt de stromende regen in, op weg naar huis. Ze zal er nooit aankomen. In plaats daarvan wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, aardedonkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.

Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt intussen al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden, in lompen gehuld en te vondeling gelegd. Een anonieme beller tipt de politie om vooral een DNA-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?

De cover

Op de cover is water te zien, op dit water drijven blaadjes van verschillende bomen. De titel van het boek staat over dit tafereel heen en deze letters zijn besmeurd met bloed. De quote ‘Ze dacht dat hij haar kwam redden. Ze had het mis.’ maakt mij nieuwsgierig naar het verhaal.

De auteur

Carla Kovach was theaterschrijver en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster, en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland.

Het verhaal

Als er voor de plaatselijke bibliotheek een baby wordt gevonden, die te vondeling is gelegd, krijgt de politie een apart telefoontje. De beller geeft als tip dat ze eens een DNA-test moeten uitvoeren op de gevonden baby. De uitslag is schokkend: de gevonden baby is het kind van doodgewaande Deborah Jenkins.
Detective Gina Harte staat voor een raadsel. Ze kent de zaak Jenkins op haar duimpje aangezien dit de eerste zaak was waar ze jaren geleden aan werkte. Ze zal alles op alles moeten zetten om erachter te komen wat hier aan de hand is. Eén ding is zeker, Deborah leeft nog, maar waar is ze en wat is er de afgelopen jaren met haar gebeurd?

Mijn mening

Ik startte met heel veel zin in dit eerste deel van deze serie. Een nieuwe serie en een, voor mij, nieuwe auteur, maakt mij altijd erg nieuwsgierig aangezien het toch altijd spannend is hoe de schrijfstijl is en of het verhaal spannend is.

Het verhaal maakt een erge goede start met de proloog. Er is al meteen een goede spanning aanwezig en dit roept dan ook meteen vraagtekens bij mij op. Wat mij betreft een goed begin van het verhaal.

Kovach weet, wat mij betreft, de spanning goed vast te houden en ik kan het boek dan ook maar met moeite aan de kant leggen. Het liefste wil ik gewoon door blijven lezen en als ik dit gevoel heb zit het goed met het boek.

Als het gaat om het omschrijven van bepaalde dingen, zoals omgeving en gevoel, is Kovach met vlag en wimpel geslaagd. Daarnaast weet ze ook met korte hoofdstukken en vlotte pen de lezer aan het boek te kluisteren. Mij in ieder geval. De personages zijn wat mij betreft erg goed uitgewerkt, of het nu om hoofdpersonage Gina Harte, het slachtoffer, of een ander personage gaat. Allemaal hebben ze een lekker uitgediepte eigen achtergrond en daar hou ik van, een goed uitgediept verhaal.

Ik heb echt genoten en ik heb weer een auteur ontdekt die ik aan mijn favorietenlijstje kan toevoegen. Dat de vertaling van deel 2 maar snel mag verschijnen.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Stil-maar

Gegevens van dit boek:
Titel: Stil maar
Auteur: Carla Kovach
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 283
ISBN paperback: 9789022588277
ISBN e-book: 9789402314656
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Carla Kovach – Stil maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge