Bryan las: Carla Kovach – Dit heb je verdiend

Toen ik dit vervolg op ‘Stil maar’ in de aanbiedingsfolder zag staan, was het voor mij snel duidelijk dat ik deze titel ook graag wilde lezen en recenseren. Na een mailtje aan de uitgeverij ontvingen wij al snel positief antwoord en ontvingen wij dan ook rond de verschijningsdatum een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Nu is ze dood en vertoont haar gewurgde lichaam bewijs van eerdere verwondingen. De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nóg iemand in het spel – iemand die Melissa al enige tijd in de gaten hield en die inmiddels zijn volgende slachtoffer in het vizier heeft?

De cover

Ik vind de cover erg mooi. De kleuren spatten er voor mijn gevoel echt af. Echter kan ik de cover niet echt aan het verhaal linken. De quote ‘De perfecte vrouw. Het perfecte huis. De perfecte moord?’ maakt mij wel erg nieuwsgierig. Ik weet ook zeker dat het boek me zou zijn opgevallen in de boekhandel.

De auteur

Carla Kovach was toneelschrijver en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster, en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland.

Het verhaal

Melissa Sanderson leek alles goed geregeld te hebben. Ze woonde samen met haar gezin in een mooi huis aan de rand van de stad. Maar schijn bedriegt, want na haar dood wordt het al snel duidelijk dat haar leven niet allemaal zo fijn en lief was. Op haar lichaam worden namelijk sporen van eerdere verwondingen gevonden. Gina Harte, rechercheur in het dagelijks leven, krijgt de zaak toegeschoven en als ze op de plaats delict bezoekt krijgt ze flashbacks naar haar eigen donkere verleden en juist dit zorgt ervoor dat ze alles op alles wilt zetten om deze zaak op te lossen. Maar wie is de dader? Melissa’s echtgenoot? Of misschien een minnaar? De dader heeft zijn volgend slachtoffer in ieder geval al uitgezocht…

Mijn mening

Natuurlijk kende ik de schrijfstijl van Carla Kovach al van ‘Stil maar‘, het eerste deel in de Gina Harte Reeks. Dit eerste deel heb ik in het verleden met veel plezier gelezen en ik was benieuwd hoe het personage, Gina Harte, zich zou ontwikkelen in een volgend deel. Zou ik weer zo laaiend enthousiast zijn. Ik kan volmondig ja zeggen. Kovach behoort tot één van mijn favoriete auteurs.

Kovach weet de lezer een spannend verhaal te serveren. Gina Harte is een ervaren, en eigenwijze, rechercheur. En als ik ergens van hou, is het wel een eigenwijze rechercheur die op het randje van de wet balanceert.

Met de proloog, waarin een vrouw, op de parkeerplaats van een uitgaansgelegenheid, wordt verkracht en eenzaam wordt achtergelaten, weet Kovach de toon van het verhaal te zetten. Ik merk dat ik meteen door wil lezen. Want ik wil weten hoe het verhaal verder gaat.

De hoofdstukken zijn kort van lengte en ze worden afgewisseld tussen 1993 en 2018. Door deze afwisseling krijgt het verhaal vaart en zorgt er ook voor dat ik het boek niet aan de kant kon leggen totdat ik de laatste pagina gelezen had. Kovach weet wat de lezer van een politiethriller wil lezen en ze zorgt er dan ook voor dat de lezer figuurlijk over de schouder van Harte mee kan kijken en daarom is ze, wat mij betreft, ook een uiterst goede auteur!

Kovach heeft Dit heb je verdiend zo geschreven dat je dit boek best als standalone kunt lezen, maar dan mis je naar mijn gevoel wel kennis over bepaalde personages en belangrijke stukjes over Gina Harte. Daarom raad ik toch iedereen aan om eerst Stil maar, het eerste deel in deze reeks te lezen. Daarbij is het echt geen straf om de hele reeks te lezen. Want hij is steengoed!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Dit-heb-je-verdiend

Gegevens van dit boek:
Titel: Dit heb je verdiend
Serie: Gina Harte
Auteur: Carla Kovach
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789022588260
ISBN e-book: 9789402315813
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge