Bryan las: Carina van Leeuwen – Vuurproef

Informatie die te lezen is op de achterflap: Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden

Aangezien ik veel goede verhalen hoorde over de Unit Plaats Delict serie van Carina van Leeuwen wilde ik deze ook graag gaan lezen. Natuurlijk ben ik met deel 1 Vuurproef begonnen.

De cover laat een vrouw zien die door een tunnel rent. Dit sprak me erg aan, aangezien het net was of ze bang is en angst heeft, achteraf gezien vind ik de cover niet helemaal bij het boek passen.

Dit boek geeft je een beetje een kijkje in de keuken bij forensische recherche, wat ik zelf wel heel erg leuk vind.

Het verhaal zit erg goed in elkaar, ondanks dat ik vond  dat er voor mij soms moeilijke termen in zaten. Dit heeft de schrijfster goed opgelost door een stagiaire mee te laten lopen met het forensisch team van Renee Spaan die bij de moeilijke termen vaak vroeg van wat ze bedoelde. Hierdoor begreep ik het dan ook weer beter en werd ik echt in het verhaal gezogen.

Ik vind dat Carina een ijzersterk debuut heeft neergezet met dit boek, ik zal ook snel deel twee in deze reeks gaan lezen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik fan ben geworden van Renee Spaan.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vuurproef
Serie: Unit plaats delict
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 336
ISBN Paperback: 9789400502147
ISBN E-book: 9789044969122

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge