Bryan las: Carina van Leeuwen – Koud spoor

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?

Aangezien ik enige tijd geleden Vuurproef, deel 1 uit de Unit plaats delict serie gelezen had, was ik erg benieuwd naar het vervolg van deze spannende serie. Toen ik het vervolg in de bibliotheek zag staan heb ik hem direct mee genomen.

Op de cover zien we het silhouet van een man die een donkere steeg uitloopt. De cover vind ik goed bij het verhaal passen aangezien het lange tijd erg onduidelijk is wie de de vuilniszakken met afgezaagde lichaamsdelen verspreid heeft in Den Haag.

Tijdens een snikhete zomer worden in Den Haag, overal in de stad afgezaagde lichaamsdelen gevonden die verpakt zijn in vuilniszakken Het is onduidelijk wie het slachtoffer is. Op datzelfde moment stuiten Renee Spaan en haar collega’s van de forensische recherche op het dode lichaam van Ewoud Ravensberger. Het team van forensen twijfelt aan de doodsoorzaak, daarom wordt er sectie verricht op het lichaam. Als snel wordt duidelijk dat het een noodlottig ongeval is. Plots doet Renee een schokkende ontdekking en staat de zaak volledig op scherp.

En dan is er ook nog de zaak van 25 jaar geleden, waar Renee zich tijdens diezelfde snikhete zomer in heeft vast gebeten. Ze wil precies uitzoeken en te weten komen wat er zoveel jaar geleden met haar vader gebeurd is tijdens zijn dienst. Haar vader was op die bewuste dag betrokken bij een inval in een XTC-laboratorium waarbij hij om het leven kwam. Wat is er die dag precies gebeurd? Was het een noodlottig ongeval? Of zit hier meer achter? En waarom wil iemand op alle mogelijke manieren vermijden dat Renee gaat graven in deze oude zaak?

Omdat ik het eerste deel van deze serie erg sterk vond, begon ik met hoge verwachtingen in dit boek. Ook in dit tweede deel geeft Carina van Leeuwen je een echt kijkje in de wereld van de forensische recherche, dit vind ik altijd erg leuk en interessant. De hoofdstukken zijn weer erg kort, wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind. Als ik even tijd had kon ik even snel een hoofdstuk lezen, hierdoor bleef ook de snelheid in het boek zitten. Wat ik ook erg leuk vind, is dat er naast de hoofd verhaallijn ook nog het persoonlijke leven van Renee Spaan aan bod komt, beiden vind ik erg goed en diep uitgewerkt. Ik zal binnenkort dan ook zeer zeker kijken of ik deel drie van deze serie in de bibliotheek kan lenen. Want ik ben fan van deze serie!

Gegevens van dit boek:
Titel: Koud spoor
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 336
ISBN Paperback: 9789400502154
ISBN E-book: 9789044969139
Prijs Paperback: € 9,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge