Bryan las: Caitlin Spencer – Alsjeblieft, laat me gaan

Ik vind boeken met een maatschappelijk beladen onderwerp altijd erg interessant. Dus toen ik zag dat dit boek over een meisje ging dat in de handen van vrouwenhandelaren was gevallen was mijn interesse meteen gewekt. Ik wil Just Publishers dan ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Keer op keer werd Caitlin verhandeld en doorgegeven aan Pakistaanse seksbendes. Ze brachten haar naar hun woningen en naar ranzige hotelkamers. Daar werd het gedrogeerde meisje systematisch en afschuwelijk verkracht. Nog steeds circuleren filmpjes op internet.

Condooms werden niet gebuikt. Caitlin hield aan de verkrachtingen elf zwangerschappen over. Zeven eindigden met abortus, twee met een miskraam. Twee meisjes kwamen levend ter wereld.

De geschiedenis van Caitlins misbruik verbijstert. Niet alleen vanwege de mate en de walgelijkheid., maar ook vanwege het feit dat de autoriteiten stelselmatig wegkeken. Ze weigerden op te treden uit vrees voor racist te worden uitgemaakt.

Caitlin beschrijft hoe ze jarenlang heeft geleden. Door zich openlijk uit te spreken wil ze laten zien hoe wijdverbreid vrouwenhandel is en hoe gewetenloze criminelen de dans ontspringen.

De cover

Op de cover is het gezicht van Caitlin te zien, ze heeft een lege blik. Op de achtergrond zien we, voor mijn gevoel, een locatie waar Caitlin altijd naartoe werd gebracht. De titel van het boek staat in fel geel op de cover. Daarnaast staat de quote “Het waargebeurde verhaal van een meisje dat in handen valt van vrouwenhandelaren”. Deze quote roept bij mij erg veel vragen op. Door de cover in combinatie met de quote op het boek zou ik dit boek zeer zeker op hebben gepakt in de boekhandel.

Mijn mening

Op een of andere manier trekken dit soort verhalen altijd mijn aandacht en als ik in een boek met zo’n beladen onderwerp start kan ik het ook meestal moeilijk wegleggen. Dit was ook het geval bij “Alsjeblieft, laat me gaan”. Wat een heftig leven heeft Caitlin gehad…

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, elk hoofdstuk staat voor een bepaalde periode in haar leven. De hoofdstukken vind ik persoonlijk wel iets aan de lange kant, ik had liever gezien dat de hoofdstukken iets korter waren geweest aangezien ik dat altijd iets fijner lezen vind. De schrijfstijl kan ik als erg aangenaam bestempelen.

Het boek is gewoon geschreven zoals het volgens mij is gegaan, niet veel erom heen gedraaid, maar gewoon hoe het is. Rauw en hard, maar wel geloofwaardig. Van het eerste tot het laatste woord heb ik meegeleefd met Caitlin omdat ze er eigenlijk helemaal alleen voor stond.

Hou jij van waargebeurde verhalen met een beladen onderwerp? Dan MOET je dit boek gewoon lezen!

Gegevens van dit boek:
Titel: Alsjeblieft, laat me gaan
Auteur: Caitlin Spencer met Linda Watson-Brown
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s Paperback: 288
ISBN Paperback: 9789089757524
Prijs Paperback: € 16,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge