Bryan las: Bram Dehouck – De Ridder: Een wankel evenwicht

Informatie die te lezen is op de achterflap: Iedereen kan in aanraking komen met justitie. Maar recht en rechtvaardigheid zijn niet altijd synoniemen. Wat gebeurt er als het fout loopt? Aan een stakingspiket komt het tot een woordenwisseling tussen enkele vakbondsmilitanten en een jonge medewerker. Er wordt wat over en weer geroepen, en dan valt de jongen op een brandende pallet. Hij wordt met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Was het een ongeval of werd hij geduwd? De stakers doen het voorval af als een ongeval, maar Helena De Ridder gelooft hen niet. Tot haar grote frustratie loopt het onderzoek moeizamer dan verwacht. Maar dan neemt de zaak een plotse wending.

Aangezien ik de TV- serie van De Ridder geweldig vind, wilde ik dit boek heel graag lezen. Dus snel naar de bibiliotheek gegaan en erna meteen begonnen in dit boek.

De cover sprak me eigenlijk direct aan aangezien, hij bijna identiek is aan de cover van de TV-serie. Helena de Ridder staat op de cover en dat is voor mij eigenlijk genoeg om interesse te hebben in dit boek.

Ik ben met hoge verwachtingen begonnen in dit boek. De personages kende ik vrijwel allemaal. Helena de Ridder, Bracke, Manu en natuurlijk Cloë, het eigenwijze zusje van Helena. Dit was voor mij allemaal erg bekend dus ik was benieuwd naar de rode draad in het verhaal. Dit verhaal vond ik persoonlijk niet zo spectaculair. Er gebeurde niet zoveel helaas. Het boek is wel makkelijk geschreven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een wandel evenwicht
Auteur: Bram Dehouck
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 256
ISBN Paperback: 9789401408783
ISBN E-book: 9789401413008
Prijs Paperback: € 12,50
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge