Bryan las: Bert Wiersema – Uitbarsting op Lanzarote

Via Bert Wiersema ontving ik van uitgeverij Columbus zijn boek “Uitbarsting op Lanzarote” om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Bert Wiersema en uitgeverij Columbus hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kirsten en Steven Simons vliegen met hun ouders naar het vulkanische eiland Lanzarote. Hun vriend Jefta werkt daar als jonge, veelbelovende architect. Jefta heeft een plan bedacht om groene energie op te wekken, en de drie mannen die op het eiland de baas zijn zien het helemaal zitten. Maar een voor een veranderen deze mannen van mening. Ze willen zelfs naar olie gaan boren! Als een van de criminelen uit Porto opduikt op het eiland, vermoedt Steven dat die betrokken is bij deze smerige zaak. En hij weet zeker dat niet alleen Lanzarote, maar ook zijn familie in groot gevaar is!

Uitbarsting op Lanzarote is het zevende deel van de serie Simons’ spectrum van Bert Wiersema. De serie wordt gekenmerkt door zinderende spanning tegen een boeiende historische achtergrond. In combinatie met de vlotte verteltrant maken deze kenmerken de boeken van Bert Wiersema tot regelrechte pageturners.

Toen ik de achterflap las op internet was mij interesse meteen gewekt. Aangezien ik in een ver verleden al eens op vakantie ben geweest op Lanzarote, was ik benieuwd of er voor mij bekende dingen of plaatsen in het boek voorkwamen.

De vader van Steven en Kirsten Stevens is beroepsfotograaf en voor zijn werk vliegen ze de hele wereld over, zo ook deze keer. Deze keer vliegen ze naar het vulkanische eiland Lanzarote waar hun goede vriend Jefta werkt. Hij is een jonge en vooral veelbelovende architect. Jefta heeft een nieuw idee bedacht en een plan uitgewerkt, hij wil groene energie gaan op wekken op Lanzarote. De drie mannen die het voor het zeggen hebben op het eiland staan voor honderd procent achter de plannen van Jefta, tot dat ze van de een op de andere dag alle drie van de plannen afzien, ze zijn het onder hun drieën eens… Ze willen zelf naar olie gaan boren!

Als één van de criminelen, waar Steven, Kirsten en hun ouders het al eerder mee aan de stok hebben gehad, plots opduikt op Lanzarote, vertrouwt Steven het helemaal niet meer en hij denkt dat hier meer aan de hand is. Is deze crimineel op zoek naar de familie Simons? Of heeft hij iets te maken met deze rare zaak? Steven weet in ieder geval zeker dat niet alleen zijn familie in gevaar is, maar ook het eiland Lanzarote!

Zoals ik al eerder vertelde ben ik zelf in een ver verleden op vakantie geweest op Lanzarote en wat ik erg leuk vond om te lezen was dat  de familie Simons samen met Jefta gingen kijken bij een vulkaan waar ze door middel van stro lieten zien hoe warm de vulkaan nog was. Dit was voor mij echt een herkenning omdat ikzelf ook ooit op dat punt heb gestaan.

De schrijfstijl is gemakkelijk en goed begrijpend te noemen. Wel denk ik zelf dat het een echt jongensboek is. Het boek is van de eerste tot de laatste letter spannend. Ik heb geen enkel moment gehad dat mijn aandacht verzwakte. Wat ik ook altijd erg prettig vind is als het boek in een serie hoort dat het ook los te lezen is en dat is bij dit boek het geval. Dit is het eerste boek wat ik van de “Simons Spectrum-serie” lees, maar als deel 8 verschijnt zal ik deze zeker weten gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Uitbarsting op Lanzarote
Auteur: Bert Wiersema
Uitgever: Uitgeverij Columbus
Aantal pagina’s Hardcover: 176
ISBN Hardcover: 9789085433491
Prijs Hardcover: € 11,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge