Bryan las: Belinda Aebi – Het dorp

Doordat wij in de Hamley Books Blogtour-groep zitten krijgen we al een redelijke tijd van te voren te horen welke boeken er bij Hamley Books verschijnen. Bij ‘Het dorp’ van Belinda Aebi was dit natuurlijk niet anders en eigenlijk was meteen mijn interesse gewekt. Wij willen Hamley Books natuurlijk hartelijk bedanken voor het ontvangen recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Het dorp: Elina Jehaes, een jonge journaliste, strandt met autopech in Koolbeke. Ze gaat op zoek naar hulp in dit geïsoleerde dorp aan de oevers van de Durme maar ontdekt dat ze er niet welkom is en dat er vreemde dingen gebeuren. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening.

Ze krijgt onderdak bij Sylvia, de uitbaatster van de herberg ‘De Koolputten.’ Wanneer het lichaam van een jonge, zwangere vrouw uit een beerput wordt gehaald, gaat Eline dieper in het verleden graven. Ze moet te weten komen wat er zich heeft afgespeeld en waarom er over het dorp een dichte sluier van geheimen hangt.

De cover

Op de cover zijn een aantal huizen, tussen de bomen, te zien. Ik gok dat het of zonsondergang, of zonsopkomst, is. De cover geeft mij een verlaten gevoel en ik vind de cover pakkend. Echter weet ik niet of ik hem goed bij het verhaal vind passen. Ik zou de cover wel hebben opgepakt in de boekhandel om de flaptekst te gaan lezen.

De auteur

Belinda Aebi is een auteur die al jarenlang haar sporen verdient in de misdaadwereld. Tien succesvolle thrillers gingen vooraf aan Het dorp, zoals Troebel water, Comeback, Ademnood en Nepvlees.

Het verhaal

Als de jonge journaliste, Elina Jehaes, strandt met autopech gaat ze opzoek naar hulp. Ze is gestrand aan de rand van Koolbeke, een geïsoleerd dorpje aan de Durme en ze merkt al snel dat ze niet echt welkom is in het dorp. Als ze merkt dat er een groep mensen met een erfelijke aandoening, die niet veel voorkomt, woont wordt ze nieuwsgierig en wil ze weten wie deze bewoners zijn.

Al snel vind Elina onderdak bij herberg ‘De Koolputten’. Sylvia, de uitbaatster van deze herberg heet haar gelukkig wel welkom. Niet veel later wordt er een jonge vrouw, die ook nog eens zwanger was, uit een beerput gevist. Elina weet het zeker, hier is meer aan de hand. Ze duikt in het verleden van dit dorp, want ze wil hoe dan ook weten waarom Koolbeke zo’n mysterieus dorp is. Kan ze de waarheid ontrafelen?

Mijn mening

Dit is voor mij de eerste kennismaking met de schrijfwijze van Belinda Aebi. Na het lezen van de korte inhoud had ik een beetje het gevoel van de televisieserie ‘Under the dome’, wat absoluut niet mijn ding is. Aan de andere kant klonk de korte inhoud ook erg goed en werd ik nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal is opgedeeld in vier delen. En deze delen zijn weer opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Elk deel heeft zijn eigen verhaal, maar Aebi heeft het klaar gespeeld om deze delen, op het einde erg goed samen te laten vloeien. Ze heeft ervoor gekozen om de hoofdstukken kort te houden en dit zorgt dan ook voor de vaart in het verhaal. Wel vond ik sommige dingen een beetje te toevallig, echter dit past wel bij het verhaal.

Wat ik wel een beetje mis is de geweldige layout die we gewend zijn bij de boeken van Hamley Books. Normaal is dit echt altijd een feest. Echter bij het dorp mis ik dit toch een beetje.

Ik heb erg genoten van ‘Het dorp’, ondanks dat ik in het begin een beetje bang was dat het niks voor mij zou zijn. Aebi is een auteur die ik in de toekomst zeker zal volgen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook zeker het leesfragment op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het dorp
Auteur: Belinda Aebi
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s e-book: 350
ISBN paperback: 9789463967020
ISBN e-book: 9789463967044
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge