Bryan las: Arjan Alberts – Natan Z.

Wij werden benaderd of wij interesse hadden om deel te nemen aan de blogtour rond ‘Natan Z.’, het debuut van Arjan Alberts. Veronique heeft namens onze website deel genomen aan deze blogtour, maar ik wilde hem ook graag lezen aangezien de flaptekst mij heel erg aansprak. Ik wil Xander uitgevers dan ook heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Acht jonge moeders zijn door een seriemoordenaar om het leven gebracht. Ieder van hen leed aan een ongeneeslijke ziekte. De dader, Natan Z., zit veilig in een tbs-kliniek, maar dreigt door een fout van justitie vroegtijdig vrij te komen. Tijdens het proces doet zijn advocaat Reinier een gruwelijke ontdekking.
Tegelijkertijd speelt de jonge therapeute Suus een levensgevaarlijk spel op de afdeling waar Natan vastzit en werkt Hannah, echtgenote van Reinier en een bekende Nederlandse schrijfster in de Franse Alpen aan haar nieuwe roman… over Natan. Terwijl ze probeert te overleven in het afgelegen Franse landhuis ontrafelt ze mysteries en ontdekt ze wie het op haar heeft voorzien.
Arjan Alberts brengt de lezer in het hart van een tbs-kliniek, een zenuwslopende strafrechtzaak en een meesterlijk spel rondom een seriemoordenaar wiens zieke karakter ondoorgrondelijk lijkt…

De cover

Op de cover is een tunnel te zien. Aan het einde van deze tunnel is een voetganger te zien en, voor mijn gevoel, een fietser. Deze fietser is maar gedeeltelijk te zien door het felle licht wat van de andere kant de tunnel in schijnt. De quote “Als een tbs’er nog één keer de kans krijgt…” maakt mij razend nieuwsgierig. Ik weet zeer zeker dat mij deze cover opgevallen zou zijn in bijvoorbeeld de boekhandel.

De auteur

Arjan Alberts (1975) is schrijver en jurist. Hij werkte zeventien jaar voor het ministerie van Veiligheid en justitie. De laatste jaren was hij als coördinerend inspecteur verantwoordelijk voor incidentonderzoek in gevangenissen en tbs-klinieken. Sinds 2017 heeft hij zijn eigen juridisch adviesbureau.

Het verhaal

Natan Z. zit in een tbs-kliniek. Hij wordt verdacht van de moord op acht jonge moeders. Deze vrouwen hadden allemaal een ongeneeslijke ziekte. Door een fout van justitie ziet het ernaar uit dat Natan Z. vervroegd vrij komt, maar tijdens het proces doet zijn advocaat Reinier een huiveringwekkend ontdekking. Suus, de jonge therapeute, die op de afdeling waar Natan zit, werkt, speelt op dat moment een gevaarlijk spelletje…
Hannah is de echtgenote van Reinier, de advocaat, en een bekende Nederlandse schrijfster. Ze werkt in de Franse Alpen aan haar nieuwe roman… over de tot tbs veroordeelde Natan. Ze probeert te overleven en er het beste van te maken in het landhuis. Al snel wordt het Hannah duidelijk dat er iets niet klopt en ontdekt ze wie zijn pijlen op haar heeft gericht. Kan ze ontsnappen aan deze persoon? En kan Reinier haar op tijd redden?

Mijn mening

Ik wist al lange tijd dat dit boek zou verschijnen, maar toch is altijd afwachten of je ook daadwerkelijk een recensie-exemplaar mag ontvangen. Dus toen wij benaderd werden door Xander uitgevers sprong ik dan ook letterlijk een gat in het dak. 🙂

De schrijver, Arjan Alberts, wist mij van het begin tot het einde aan het boek te kluisteren en zijn makkelijke en eenvoudige schrijfstijl zorgde ervoor dat ik eigenlijk door wilde blijven lezen. Maar helaas moest ik toch soms even stoppen om iets anders te doen, want anders had ik het boek echt in één ruk uitgelezen.

De hoofdstukken heeft Alberts lekker kort gehouden en deze worden afgewisseld verteld door de verschillende personages in het boek. Je merkt dat Alberts erg thuis is in de tbs-klinieken. Hij heeft dit erg goed weten over te brengen op papier en hierdoor heeft hij een erg goed debuut neergezet, wat zeker naar meer smaakt. Ik hoop dan ook dat het niet bij Natan Z. blijft maar dat hij snel met een nieuw boek komt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Natan Z.
Auteur: Arjan Alberts
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 290
ISBN paperback: 9789401610186
ISBN e-book: 9789401610315
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge