Bryan las: Annemiek van Kessel – Rijden jullie ook voor duiven?

Ik zag dit boek een tijdje geleden voorbij komen bij Wendy van Passie voor boeken en het boek sprak mij erg aan. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de uitgever een mailtje gestuurd. Na een korte mailwisseling ontving ik een epub bestand van dit boek. Daarvoor wil ik Uitgeverij de Kring natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens.
Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance – veelal vrijwilligers – zetten zich 24/7 onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de stad, aangereden honden en katten, gewonde duiven, egels, konijnen en zelfs een neushoorn op de A4: ieder dier telt. Ook eigenaren van zieke of overleden huisdieren krijgen troost en aandacht. Door op te treden bij calamiteiten en besmettelijke dierziektes levert de dierenambulance bovendien een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.
De dierenambulance is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is onmisbaar voor een leefbare wereld, zowel in de grote stad als op het platteland.
In Rijden jullie ook voor duiven? gaat Annemiek van Kessel mee op pad met de ambulancemedewerkers. Aan de hand van tientallen spannende, droevige en humoristische voorvallen laat ze zien wat er zich achter de schermen van de dierenambulance afspeelt.

De cover

De achtergrond van de cover is wit. Hierdoor vallen de groene letters van de titel erg goed op. Op de cover staan verschillende dieren afgebeeld. Omdat ik een echte dierenvriend ben spreekt deze cover me erg aan!

De auteur

Annemiek van Kessel studeerde Sociale Wetenschappen aan de UvA. Ze runde ruim twintig jaar een HR-adviesbureau en publiceerde een aantal non-fictieboeken, o.a. samen met Henk Plenter Let niet op de rommel (2013) en het human interestverhaal Gevangen in Nepal (2016).

Mijn mening

We zien allemaal wel vaker de dierenambulance rond rijden. Iedereen weet wat dit betekent… Er is meestal een dier in nood. Maar als je de vraag stelt wat de dierenambulance nog verder doet of wie de mensen achter de dierenambulance zijn, weten de meeste mensen er geen antwoord op. Ik ook niet… Tot nu.

In ‘Rijden jullie ook voor duiven?’ volgt Annemiek van Kessel de mensen achter de bekende dierenambulance. Wie zijn deze mensen? En misschien nog belangrijker, wat is hun drijfveer om dit werk te doen? Annemiek rijdt ook verschillende diensten mee met de dierenambulance en ze vertelt in dit boek stap voor stap wat ze meemaakt tijdens een dienst.

Ik kende de schrijfstijl van Annemiek van Kessel al van haar boek ‘Gevangen in Nepal‘ dat ik in het verleden met veel plezier heb gelezen. Ook in dit boek, ‘Rijden jullie ook voor duiven?’ is de schrijfstijl aangenaam te noemen. Je merkt alleen al aan de manier hoe het boek geschreven is dat Annemiek zich echt heeft verdiept in het reilen en zeilen van en rond de dierenambulance.

Nu ik dit boek heb gelezen, heb ik een echt goed inkijkje in de wereld van het dierenwelzijn gekregen. Wat voor mij altijd een echt pluspunt is bij een non-fictie boek is als er foto’s instaan. Zo ook bij dit boek.

Ben jij een echte dierenliefhebber of wil je gewoon graag meer over de dierenambulance weten? Dan raad ik je dit interessante boek echt aan!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Rijden jullie ook voor duiven?
Ondertitel: Verhalen uit de dierenambulance
Auteur: Annemiek van Kessel
Uitgever: De Kring
Aantal pagina’s Paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 237
ISBN Paperback: 9789462970939
ISBN E-book: 9789462971011
Prijs Paperback: € 16,50
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge