Bryan las: Annemiek van Kessel – Gevangen in Nepal

Informatie die te lezen is op de achterflap: Hoe een droomreis een nachtmerrie werd. Zes maanden ten onrechte in de cel Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor eeuwig blijven wonen. Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste vriend, Pravash Paudel, van zijn balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord, en zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen. Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek. Gevangen in Nepal is een spannend, waargebeurd en filmisch beschreven verhaal gebaseerd op veel gesprekken met Edward van der Ree, e-mails en de dagboeken van zijn moeder.

Dit boek had ik al een hele tijd hier liggen, maar kon me er niet toe zetten om dit boek te gaan lezen. Tot afgelopen week. Ik moet zeggen wat een interessant boek. En wat een hel moet het voor Edward en zijn familie geweest zijn.

In dit boek volgen we Edward. Hij besluit na een lastige periode om zijn leven drastisch om te gooien en vertrekt richting Nepal om voor de stichting te gaan werken van een vriendin die hij via een datingsite heeft leren kennen. Hij ontmoet veel nieuwe mensen en wordt dikke vriendjes met Pravash, zijn collega. Het enige nadeel is dat Pravash een drankprobleem heeft. Het geluk in “het beloofde” Nepal is van korte duur, aangezien Pravash plots van het balkon bij Edgar valt en de schuld in onder andere Edgars schoenen geschoven wordt. Vanaf dat moment veranderd het beloofde Nepal in de hel van Nepal.

Dit pakkend boek geeft een inkijk in de Nepalese gevangeniswereld. Ik heb ooit het boek Levenslang in Thailand gelezen en daar kan je dit boek mee vergelijken. Op het moment dat Edgar de gevangenis in gaat vliegen zijn ouders vanuit Nederland richting Nepal om hun zoon te steunen vanaf dat moment lees je ook stukken vanuit Edgars moeder. Dat maakt dit boek nog interessanter. Ook staan er een aantal foto’s in verwerkt, hierdoor kon ik me nog beter inleven in dit boek.

Dit boek heb ik in 1 dag uitgelezen, Ik kan dit boek iedereen aanraden die van dit soort boeken houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gevangen in Nepal
Auteur: Annemiek van Kessel
Uitgeverij: De Kring
Aantal pagina’s Paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 216
ISBN Paperback: 9789462970267
ISBN E-book: 9789462970304
,Prijs Paperback: € 17,95
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge