Bryan las: Anna Snoekstra – Als twee druppels water

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Soms is je eigen huis de gevaarlijkste plek op aarde…

Ze is aan het eind van haar Latijn, moe, vies en verlaten. Als ze ook nog wordt opgepakt, besluit ze in een impuls zich voor te doen als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden is verdwenen. Ze lijkt als twee druppels water op haar, dus het zou moeten lukken.

Dat is ook zo: Rebecca’s ouders verwelkomen haar met open armen. Niemand legt haar een strobreed in de weg. En de warme douche is het heerlijkste wat ze ooit heeft gevoeld.

Maar dan komt ze erachter dat degene die verantwoordelijk was voor Rebecca’s verdwijning nog steeds in de buurt is…

De cover laat water zien, ik neem aan een zwembad. In het water drijven twee reddingsboeien. Alleen snap ik dit niet zo goed, aangezien er maar heel kort een zwembad in het boek aan bod komt. Daarom vind ik deze cover ook niet echt bij het boek passen, daar hadden ze wat mij betreft wat creatiever in mogen zijn.

Als er een vrouw word opgepakt voor diefstal, besluit ze te zeggen dat ze Rebecca Winter is, een vrouw die elf jaar geleden verdwenen is. Op dat moment gaan alle alarmbellen af bij agent Andopolis. Hij heeft zich sinds de verdwijning van Rebecca zo vast gebeten in de zaak, en nu is ze dan weer terecht?

Ze wordt warm ontvangen door de vader, moeder en broers van Rebecca Winter, maar dan beginnen de problemen pas. Ze moet achterhalen hoe Rebecca in elkaar zat, zodat ze niet door de mand valt. Agent Andopolis vertrouwt het niet helemaal en blijft haar constant vragen stellen. Maar even later blijkt dat de ontvoerder van Rebecca nog steeds in de buurt is. Moet zij nu ook vrezen voor haar leven?

Het boek is op een fijne en luchtige manier geschreven, wel zijn sommige dingen een beetje overdreven en ongeloofwaardig, maar het leest wel lekker snel weg en er staan geen moeilijke woorden in. Wel vond ik de hoofdstukken wat aan de lange kant, deze hadden voor mij wat korter gemogen. Het verhaal speelt zich in twee periodes af, dit word wel goed aangegeven aan het begin van het hoofdstuk door middel van het jaartal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Als twee druppels water
Auteur: Anna Snoekstra
Uitgever: Harper Collins
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 199
ISBN paperback: 9789402717204
ISBN E-book: 9789402751536
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge