Bryan las: Anna Lascaris – Een vakantie naar de hel

Enige tijd geleden zag ik een post, over ‘Een vakantie naar de hel’, in een Facebookgroep voorbij komen. Na de korte inhoud gelezen te hebben op Bol besloot ik om de auteur een berichtje te sturen aangezien ik erg nieuwsgierig was naar dit verhaal. Ik ontving enige tijd later dan ook een exemplaar van dit boek in onze brievenbus. Hier wil ik Anna Lascaris dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Rowena wordt door haar oom bedreigd. Ze vlucht een café in als hij voor haar woning staat. Namba en Rita, de eigenaars van het café, nemen haar in bescherming en bieden haar aan om bij hen te komen wonen.
Voor Rowena breekt een fijne tijd aan. Haar foute oom valt haar niet meer lastig en ze wordt verliefd op Robert.
Haar vreugde kent geen grenzen wanneer Namba en Rita haar meevragen op een vakantie naar Mongolië waar een steenrijke oom van Namba woont. Maar als ze daar eenmaal is, komt ze erachter dat Namba en Rita niet de weldoeners zijn die haar zo liefdevol in huis hebben genomen.
De vakantie waar ze zich zo op had verheugd, mondt uit in een hel. Ze wordt beschuldigd van moord op de oom van Namba en belandt in de gevangenis waar ze wordt mishandeld en verkracht.
Door een list weet ze daaruit te ontsnappen. Samen met een medegevangene gaat ze op zoek naar Namba en Rita die haar voor dood in Mongolië hebben achtergelaten.

De cover

Bovenaan de cover is een raam met tralies ervoor te zien. Hier schijnt een lichtbundel door naar binnen. Dit geeft mij een gevangen en beklemmend gevoel. Verder is niet veel op de cover te zien buiten de titel, naam van de auteur en het genre. Door de simpelheid van de cover spreekt hij me erg aan.

Het verhaal

Rowena heeft het niet gemakkelijk. Vooral niet met haar oom. Als hij weer eens voor haar nieuwe woning staat, besluit ze om een café in de buurt in te vluchten. De eigenaars, Namba en Rita, nemen haar meteen in bescherming en onder begeleiding van Namba kan Rowena veilig naar huis. Als haar oom de volgende dag weer dreigend voor haar huis staat, nodigen Namba en Rita haar uit om bij hun te komen wonen.
Rowena heeft het fijn. Ze hoeft niet meer bang te zijn voor haar foute oom. Heeft het gezellig met Namba en Rita en daar bovenop wordt ze ook nog eens verliefd op Robert.
Als ze ook nog eens door Namba en Rita wordt uitgenodigd om mee op vakantie te gaan naar Mongolië, waar een steenrijke oom van Namba woont, twijfelt Rowena geen moment en besluit om het aanbod aan te nemen. Maar als ze eenmaal in Mongolië zijn komt Rowena erachter dat Namba en Rita niet zo lief zijn als ze zich voordoen.
Vanaf dat moment wordt haar vakantie een hel. Ze wordt beschuldigd van moord en belandt in de gevangenis in dat verre land en wordt daar mishandeld en verkracht.
Rowena weet te ontsnappen. Samen met een medegevangene gaat ze opzoek naar die “lieve” mensen die haar voor dood achter hebben gelaten in Mongolië. Maar kunnen ze hun vinden en veroordeeld krijgen?

Mijn mening

Aangezien de korte inhoud erg interessant klonk begon ik met hoge verwachting in dit boek. Het eerste hoofdstuk begint meteen erg spannend en veelbelovend. Je leest dat Rowena op haar kamertje zit en haar oom en tante iets wil gaan vertellen. Haar oom heeft nog al losse handjes richting haar, maar ook haar tante komt hier niet onderuit. Hierin merk je echt de angst en spanning die er in hun huis in Amsterdam heerst. Hierdoor krijg ik echt zin om verder te lezen omdat ik nieuwsgierig ben hoe het verhaal verder gaat…

Het verhaal leest erg fijn weg. Door het gebruik van een groot lettertype en korte hoofdstukken blijft de vaart goed in het verhaal zitten. Wat ik wel erg jammer vind, is dat sommige dingen een beetje overdreven zijn en ongeloofwaardig over komen op mij. Hierdoor heb ik niet echt een band met de personages in dit verhaal.

Ook stonden er best veel taalfouten in. Als het er 3 of 4 zijn val ik hier totaal niet over. Echter bij dit verhaal zijn het er best veel en dan vraag ik mij af of bij dit boek wel een redacteur actief is geweest. Dit is altijd een gemis en haalt, naar mijn mening, ook de kwaliteit van het verhaal omlaag. Een gemiste kans dus.

Leesfragment

Lees het inkijkexemplaar van ‘Een vakantie naar de hel’ op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een vakantie naar de hel
Auteur: Anna Lascaris
Uitgever: Brave New Books
Aantal pagina’s paperback: 253
ISBN paperback: 9789402168921
ISBN e-book: 9789402171501
Prijs paperback: € 23,13
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge