Bryan las: Anja Feliers – Wat hij mij zei

Een tijdje geleden zag ik dat Anja Feliers over was gestapt naar Van Halewyck en daar zou starten met een gloednieuwe serie rond een medium. Nu heb ik niet zoveel met mediums, maar omdat de flaptekst mij wel erg aansprak heb ik New Book Collective gemaild met de vraag of ik een recensie-exemplaar kon ontvangen. Dit was geen probleem en even later lag het exemplaar in de bus. Hier wil ik New Book Collective en Van Halewyck natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op een warme zomerdag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.
Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

De cover

Op de cover is een gedeelte van het gezicht van een vrouw te zien. Ik neem aan dat dit Caro is. Ook is er een silhouet te zien van een ander gezicht. In mijn gedachten is dit het silhouet van Cas, de man van Caro. Ze staan op het punt om elkaar te zoenen. De cover is in paars-tinten en de titel en de naam van de auteur staan er in zilverkleur op. In eerste instantie dacht ik dat dit een cover van een new adult was. Ik kreeg niet het gevoel dat ik een thriller ging lezen. Hierdoor zou ik het boek ook niet opgepakt hebben als ik deze bijvoorbeeld zou zien liggen in de boekhandel.

De auteur

Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Naast haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden lanceert zij een mystieke nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.

Het verhaal

Caro Westerhof, haar man Cas en hun beide dochters zijn er op een zonnige zondag een dagje tussenuit. Als ze op de terugweg op het station staan te wachten, gebeurt er voor Caro het ondenkbare. Haar gezin wordt uit elkaar getrokken als haar man Cas wordt dood gereden door een trein en één van haar dochtertjes wordt ontvoerd. Ze is radeloos… Maar ondanks dat maakt het verdriet ook plaats voor nieuwe krachten. Caro krijgt plotseling signalen door van Cas, en ook van hun dochtertje Loïs, die nog steeds spoorloos is. Kan ze Loïs terug vinden? Op haar zoektocht legt ze ook andere familiegeheimen bloot. Caro wil hoe dan ook vermijden dat deze aan het licht komen.

Trailer

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit eerste deel in deze nieuwe serie. Ik heb dan wel niks met mediums, maar wel wat met de eerdere verhalen van Feliers.

Het verhaal start voor mijn gevoel meteen goed. In eerste instantie is de sfeer bij de familie Westerhof erg ontspannen en ook een beetje uitgelaten. Ze hebben een erg leuke familiedag gehad in de Kruidtuin. Echter, op de weg naar huis, slaat de sfeer compleet om. Iedereen is moe en dochter Nouk moet nog even plassen, dus besluit Caro om nog even met haar een toilet op te zoeken. Daarna gebeurt het ondenkbare… Dochter Loïs wordt mee genomen door een onbekende vrouw en Cas is zo in paniek dat hij verongelukt. In deze eerste hoofdstukken zat zoveel emotie, spanning en snelheid en hier werd ik als lezer echt door verrast en dit zorgde ervoor dat ik al meteen aan het boek gekluisterd zat.

Daarna neemt het verdriet voor mijn gevoel het verhaal een beetje over. Dit wordt afgewisseld met een goede portie (onderhuidse) spanning. Het einde zag ik totaal niet aankomen en hierdoor heeft Feliers mij wederom verrast. Het personage Caro is geschreven in de ik-vorm en de overige personages zijn geschreven in de derde persoon. De hoofdstukken zijn wat mij betreft van een fijne lengte en hierdoor wilde ik eigenlijk altijd nog een hoofdstuk lezen. En had ik het boek in een mum van tijd uit.

Zoals ik al eerder zei ben ik niet echt van de mediums en geloof ik niet in bovennatuurlijke dingen. Deze zijn wel in dit verhaal aanwezig, maar niet overdreven. Ik ben weg erg benieuwd hoe Feliers, vooral op dit gebied, de personages laat groeien in het tweede deel rond medium Caro Westerhof.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wat hij mij zei
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 288
ISBN paperback: 9789461318725
ISBN E-book: 9789463830539
Prijs paperback: € 22,00
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge