Bryan las: Anja Feliers – Huid tegen huid + Winactie

Enige tijd geleden ontvingen wij, van New Book Collective, een persmail over ‘Huid tegen huid’, het tweede deel in de Caro Westerhof-reeks. Aangezien ik het eerste deel met veel plezier gelezen heb, wilde ik het vervolg natuurlijk ook graag lezen. Wij ontvingen het recensie-exemplaar dan ook rond de verschijningsdatum. Hier willen wij Van Halewyck en New Book Collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.

Wanneer Caro op een ochtend een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een kindje. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los. Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro?

En dan verdwijnt een meisje. Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren en biedt haar hulp aan aan de politie. Maar daar is lang niet iedereen overtuigd van haar goede bedoelingen…

De cover

Op de cover is een deel van het gezicht van een jonge vrouw te zien. Ze heeft een doodse blik in haar ogen. De cover houdt mijn aandacht vast. Dit komt vooral door de blik van de jonge vrouw. Ik vind hem in ieder geval goed gekozen.

De auteur

Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.

Het verhaal

Caro Westerhof probeert na de dood van haar man Cas haar leven weer op te pakken. Dit doet ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun twee dochtertjes. Ze heeft geluk dat ze nog steeds contact kan leggen met Cas, Hierdoor heeft ze toch nog soms het gevoel dat Cas bij hun is.

Net zoals elke zondagochtend maakt ze een mooie ochtendwandeling in het bos. Ze merkt al snel dat er iets niet klopt en dan ziet ze plotseling tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een klein kind. Wie zijn dit? En waarom dwalen ze door dit bos en waarom laten ze zichzelf aan Caro zien?

Niet veel later verdwijnt een meisje. Caro besluit om haar gave, dat ze contact kan leggen met overleden personen, te gebruiken en ze biedt aan om de politie te helpen bij deze verontrustende verdwijning. Ze weet zeker dat ze kan helpen. Maar niet iedereen gelooft dit…

Mijn mening

Ik ken Anja Feliers natuurlijk al en ik heb, in het verleden, al verschillende boeken, van haar hand, mogen lezen, waaronder ‘Wat hij mij zei‘, het vorige, en eerste boek, in de reeks rondom medium Caro Westerhof.

Ik merk dat, op het moment dat ik in ‘Huid tegen huid’ begin te lezen, ik me al snel weer vertrouwd voel. Niet alleen met de schrijfstijl van Feliers, maar ook zeker met de personages, die ik al in het vorige deel heb leren kennen. Natuurlijk komen er ook een aantal nieuwe personages voorbij. Deze zijn niet diep uitgewerkt, maar dit hoeft ook niet, in het stadium waar ze in het verhaal staan.

‘Huid tegen huid’ is, net zoals de andere boeken van Feliers weer goed als stand alone te lezen. Echter raad ik je toch altijd aan, als je de mogelijkheid hebt, eerst het voorgaande deel te lezen. Niet alleen omdat dat ook een goed boek is, maar dan krijg je bijvoorbeeld ook mee hoe Cas, de man van Caro, overleden is. Dit zijn toch dingen waardoor je, voor mijn gevoel, meer een band krijgt met bepaalde personages.

Feliers heeft met ‘Huid tegen huid’ weer een goede Vlaamse thriller geschreven. Ik kijk dan ook weer uit naar het derde deel in deze reeks. Maar eerst mogen we ‘Carte blanche’ verwachten, het volgende deel in de Kathleen Verlinde-reeks, van haar hand.

Leesfragment

Ben je, na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Huid-tegen-huid

Gegevens van dit boek:
Titel: Huid tegen huid
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s paperback: 335
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789463831635
ISBN e-book: 9789463831772
Prijs paperback: € 22,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen een fysiek exemplaar van ‘Huid tegen huid’ verloten. Hier willen wij Van Halewyck en New Book Collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 1 oktober 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

10 thoughts on “Bryan las: Anja Feliers – Huid tegen huid + Winactie

 1. Het lijkt mij een prachtig boek. Het stond al op mijn verlanglijst dus ik doe graag mee.
  Via Facebook en Instagram heb ik jullie bericht gedeeld en ik ontvang jullie nieuwsbrief.

 2. Ik doe graag mee wat een leuke winactie weer. Net een profiel aangemaakt op LinkedIn en daar geliked en gedeeld als saartje Ndangi en ook op bloglovin geliked en ge saved en op Facebook gereageerd geliked en gedeeld deze laatste 2 als saartje Grupping-Ndangi en op Twitter geliked en geretweet en op Instagram geliked en gedeeld in mujn verhaal deze laatste twee als saartjeinwonderbookland. Jullie volgen via mail doe ik al lang natuurlijk haha.

 3. Geliked, gereageerd en gedeeld op Facebook.
  Volg op Bloglovin’ en bericht ge-saved.
  Ook op Twitter ben ik volger, geliked en geretweeted.
  Volger op Instagram en bericht geliked. Gedeeld? Weet niet of dat gelukt is. Gaat via tablet niet altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge