Bryan las: Anja Feliers – Hou van mij!

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Kathleen is psychologe en docente en woont samen met Julie, haar tienerdochter. Haar leven verloopt vlekkeloos, tot Matthias, een student, avances maakt. Kathleen wijst hem af. Vanaf dan lijkt alles in haar leven verkeerd te lopen.
Enkele weken later vertelt Julie haar dat ze smoorverliefd is. Als blijkt dat de jongen niemand minder is dan Matthias, slaan bij Kathleen de stoppen door. In haar bezetenheid om Matthias uit te schakelen, ziet ze niet dat het gevaar wellicht in een heel andere hoek schuilt.

Kathleen Verlinden is in het dagelijks leven psychologe en docente, ze woont samen met haar tienerdochter Julie in het mooie Oud-Rekem. Ze krijgt de laatste tijd vaker anonieme telefoontjes waarbij de beller niks zegt, als ze op een nacht ook nog een indringer in haar tuin ontdekt, is ze radeloos en samen met haar ex-man Marc besluit ze om de politie in te schakelen. Kathleen zelf heeft het vermoeden dat het Matthias, een student van haar, de dader is, aangezien Kathleen hem een blauwtje heeft laten lopen toen hij avances maakte richting haar. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in haar leven.

Een aantal weken later tijdens een etentje vertelt Julie dat ze stapel verliefd is op een jongen. Als even later blijkt dat deze jongen Matthias is, weet Kathleen niet meer hoe ze het heeft en wat ze moet. Kan Kathleen Matthias stoppen? Ze probeert Matthias uit te schakelen, maar komt het gevaar wel uit die hoek?

Dit is het eerste deel uit de serie rond de psychologe Kathleen Verlinden en voor mij persoonlijk ook het eerste boek wat ik van Anja Feliers gelezen heb. Ik vind haar schrijfstijl erg prettig, de hoofdstukken zijn van fijne lengte en het verhaal is op een makkelijke manier geschreven. Tijdens het lezen kwam ik ook stukken tegen die schuin gedrukt zijn, deze stukken zijn de gedachten van de dader. Hierdoor krijg je zelf meer informatie dan dat Kathleen heeft. De personages zijn erg goed uitgewerkt. Ook de omgeving wordt steeds goed omschreven, zodat je je goed in het verhaal kunt inleven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hou van mij!
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 230
ISBN paperback: 9789463830041
ISBN E-book: 9789401430135
Prijs paperback: 12,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge