Bryan las: Anja Feliers – Gebroken glas

Ik zag dat Anja Feliers weer in de pen was gekropen en een nieuw deel in de Kathleen Verlinden-serie had geschreven. Aangezien ik, van deze serie, al een aantal delen had gelezen wilde ik dit nieuwste deel natuurlijk ook graag lezen en recenseren. Na een mailtje naar New Book Collective ontvingen wij, niet veel later, dan ook een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Van Halewyck en New Book Collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Ze vulde haar mond met twee, drie pillen tegelijkertijd. Ze nam een grote slok cognac, sloeg haar hoofd ruw naar achteren en slikte ze door.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een zelfmoordpoging komt Emmy, de zeventienjarige dochter van een rijke chirurg, terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Het meisje heeft het gevoel dat haar leven nog weinig voorstelt sinds haar moeder het gezin verlaten heeft.

Kathleen ontdekt echter al snel dat er een groter trauma schuilgaat achter Emmy’s destructieve gedachten. Terwijl ze beetje bij beetje het geheim van de jonge vrouw ontsluiert, krijgt Kathleen in haar privéleven af te rekenen met heftige gevoelens van gemis, spijt en verlangen.

De cover

Op de cover is een vrouw te zien die onder water ligt. Ik heb het gevoel dat ze niet meer bij bewustzijn is. Dit past erg goed bij het verhaal. De cover is wederom in de stijl, zoals de andere delen in de Kathleen Verlinden-serie ook zijn. Wat mij betreft is deze cover wederom erg treffend en past goed in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden.

De auteur

Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden blijft fascineren en trekt nog dagelijks nieuwe lezers aan.

Het verhaal

Kathleen Verlinden krijgt een nieuwe patiënte, de zeventienjarige Emmy. Emmy is de dochter van een rijke chirurg, maar ze heeft het er moeilijk mee dat haar moeder hun verlaten heeft. Daarom heeft ze een zelfmoordpoging ondernomen. Haar broer kon haar nog net op tijd redden…

Het wordt Kathleen al snel duidelijk dat er meer speelt in de negatieve gedachtegang van Emmy. Beetje bij beetje ontrafeld Kathleen de destructieve gedachten van Emmy, maar zelf heeft Kathleen het ook niet makkelijk, want ze moet zelf afrekenen met verschillende gevoelens en emoties zoals spijt, verlangen en gemis.

Trailer

Mijn mening

Ik was al bekend met de schrijfstijl van Feliers, aangezien ik al een aantal boeken in deze reeks gelezen heb. Ook in dit negende deel in deze reeks bewijst Feliers zich weer. Ze weet, mij elke keer weer, als lezer, gekluisterd te houden aan haar boek.

Feliers kiest er wederom voor om de verhaallijn, die ze vanuit Kathleen geschreven heeft, in de ik-vorm te schrijven. Dit zorgt er bij mij altijd voor dat ik, tijdens het lezen, het gevoel heb dat ik over haar schouder mee kijk. Dit had ik ook bij dit verhaal.

Door de korte hoofdstukken en de opbouwende spanning wilde ik constant doorlezen om te weten hoe het verhaal in elkaar zat. Het plot heeft mij dan ook, in de positieve zin, verrast.

Ik heb weer genoten van dit negende deel in de Kathleen Verlinden-serie. Ik kan dan ook niet wachten tot maart, want dan verschijnt ‘Huid tegen huid‘, het tweede deel in de Caro Westerhof -serie. Deze serie is ook van de hand van Feliers en qua schrijfstijl is deze reeks te vergelijken met de Kathleen Verlinden-serie.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gebroken glas
Serie: Kathleen Verlinden (9)
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s paperback: 292
Aantal pagina’s e-book: 352
ISBN paperback: 9789463831109
ISBN e-book: 9789463831116
Prijs paperback: € 22,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge