Bryan las: Anja Feliers – Carte Blanche

Enige tijd geleden ontvingen wij, van New Book Collective, namens Pelckmans uitgevers, een persmail over deze nieuwe titel in de Kathleen Verlinden-reeks, van Anja Feliers. Aangezien ik deze serie graag lees hebben we terug gemaild dat wij zeker interesse hadden in een recensie-exemplaar van Carte Blanche. Niet lang na verschijning viel het boek dan ook op de mat. Hier willen wij New Book Collective en Pelckmans uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Saar weet wat ze verbergt. Dat ze haar leven mooier laat uitschijnen dan het in werkelijkheid is. Niemand beseft wat zich écht in haar gezin afspeelt. Niemand begrijpt dat ze de lakens deelt met de vijand. Maar ze heeft geen keuze. Wat ze deelt met hem schept een band die ze onmogelijk kan verbreken.

Toch vreet de relatie aan haar, elke dag meer en meer. Wanneer ze ten einde raad contact zoekt met psychologe Kathleen Verlinden, ondervindt die al snel dat Saars schreeuw om hulp dringender is dan zij zelf beseft.

Ook Kathleens leven komt volledig op zijn kop te staan wanneer een vrouw uit haar verleden onverwachts opduikt en oude wonden openrijt. Spreekt de vrouw echt de waarheid of speelt zij een verraderlijk spel?

De cover

Op de cover is een vrouw te zien. In mijn beleving moet dit Kathleen Verlinden zijn. Persoonlijk heb ik niet zoveel met deze cover. Hij sluit wel mooi aan bij de andere covers in deze reeks. Hierdoor zou ik hem wel opgepakt hebben in de boekhandel om de korte inhoud te lezen.

De auteur

Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden blijft fascineren en trekt nog dagelijks nieuwe lezers aan.

Het verhaal

Voor de buitenwereld weet Saar zich groot te houden. Het is net of ze alles voor elkaar heeft. Maar stiekem verbergt ze van alles. Niemand beseft echt wat zich er binnen haar gezin afspeelt. Haar relatie lijkt vlot te verlopen, maar niemand ziet dat ze de lakens deelt met haar grootste vijand. Maar ze moet wel! Ze kan de band toch moeilijk verbreken?

Toch wordt het elke dag moeilijker. Moet ze stoppen met de relatie? Of moet ze gewoon doorgaan en doen alsof er niks aan de hand is? Op advies neemt ze contact op met psychologe Kathleen Verlinden. Kathleen komt er al snel achter dat het gevaar nog groter is dan Saar zelf beseft.

Ook Kathleen zelf krijgt genoeg voor haar kiezen. Vooral als er plotseling een vrouw, uit haar verleden, opduikt en oud zeer naar boven haalt. Als snel vraagt Kathleen zich af of het echt is wat deze vrouw haar allemaal vertelt of dat er iets anders aan de hand is…

Mijn mening

Wij volgen Anja Feliers al een tijdje en ik las ook al een aantal boeken van haar hand. Waaronder ‘Gebroken glas‘, van de Kathleen Verlinden-reeks, en ‘Wat hij mij zei‘ en ‘Huid tegen huid‘, van de Caro Westerhof-reeks.

De proloog is pakkend. We lezen over Noah die net opgesloten is op zolder, door zijn vader. Je voelt meteen de angst die Noah voor zijn vader heeft. Noahs moeder staat blijkbaar onder aan de trap en kan niet veel doen. Ik krijg meteen vraagtekens wat voor vader Noah heeft en dit zorgt ervoor dat ik snel door wil lezen…

Feliers ontving onlangs, voor ‘Huid tegen huid‘, de prijs voor de beste vrouwenthriller van 2020 bij onze collega’s van Vrouwenthrillers. Vroeger weerhield de titel ‘vrouwenthriller’ mij om het lezen van een boek in deze categorie. Nu, tegenwoordig pak ik deze ook gewoon op en is het gewoon een hokje waar een boek in geplaatst wordt.

Maar aan de prijzen die Feliers gewonnen heeft, merk je wel dat ze weet wat schrijven is. Dit blijkt ook weer bij haar nieuwste boek ‘Carte Blanche’. De boeken van Feliers staan niet bol van de fysieke spanning, maar wel van de psychologische spanning. De hoofdstukken zijn kort en ze worden afwisselend vanuit de diverse personages verteld. Dit zorgt ervoor dat er een goede flow in het verhaal zit.

Feliers heeft mij een aantal keer op het verkeerde been weten te zetten. Daardoor kwam de ontknoping van ‘Carte Blanche’ toch stiekem wel als een verrassing voor mij.

Wat mij betreft is het Feliers weer gelukt om een goede psychologische thriller neer te zetten. Ik kijk dan ook uit naar nieuw werk van haar hand.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Carte-Blanche

Gegevens van dit boek:
Titel: Carte Blanche
Serie: Katheen Verlinden
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s paperback: 323
Aantal pagina’s e-book: 328
ISBN paperback: 9789463832557
ISBN e-book: 9789463832649
Prijs paperback: € 22,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge