Bryan las: Anita Kok – Venijnig spoor

Wij zagen dit boek online voorbij komen en ik was meteen nieuwsgierig. Na het lezen van de korte inhoud had ik het gevoel dat dit wel eens een boek voor mij kon zijn. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij niet veel later een recensie-exemplaar. Hier willen wij Godijn Publishing natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hannah verhuist samen met haar man Matthijs en hun tweeling Mees en Merlin naar een tuindersgebied. Een biologische kwekerij opzetten is hun grootste wens. Een nieuwe start op een mooie plek. De tuinders zijn echter heer en meester in dit gebied en zitten hier niet op te wachten. Hannah houdt zichzelf voor dat de gemeenschap tijd nodig heeft om hun gezin te accepteren, maar ze heeft het gruwelijk mis.

Haar leven neemt een verschrikkelijke wending wanneer er iemand wordt vermoord. Hannah is verdachte in de moordzaak. Ze beweert onschuldig te zijn en doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Als er gevaar dreigt voor haar naasten ziet ze geen uitweg meer. Geeft ze de strijd op? Of komt Hannah achter de weerzinwekkende waarheid?

De cover

Op de cover is een blokhut te zien die tussen de bomen staat. Het is donker en het licht in de blokhut is aan. Dit licht knalt van de cover af, net zoals de titel en de naam van de auteur, aangezien deze in een oranje kleur op de cover staan. Ik vind de cover erg geslaagd en goed bij het verhaal passen.

De auteur

Anita Kok (1965) geeft teken- en schilderles en creatieve workshops onder de vlag van haar bedrijf Koktales Ze heeft meerdere korte verhalen gepubliceerd, o.a. in: “Paal 15” en “De storm van 2020”. Ze woont in een tuindersgebied en dit motiveerde haar om deze spannende roman te schrijven. “Venijnig spoor” is haar debuutroman.

Het verhaal

Hannah en haar man Matthijs hebben één grote wens, ze willen graag een biologische kwekerij opzetten. Ze verhuizen samen met hun kinderen Mees en Merlin naar een nieuwe plek. Ze hebben gekozen voor een tuindersgebied en hopen hier hun droom waar te kunnen maken. Hannah en Matthijs merken al snel dat de tuinders die hier wonen niet te wachten zitten op een biologische kwekerij. Hannah denkt dat de gemeenschap wat tijd nodig heeft om hun, als nieuwe bewoners, te accepteren. Maar is dit wel zo?

Als er niet veel later iemand wordt vermoord en Hannah ook nog verdacht wordt, is de ramp niet te overzien. Hannah beweert dat ze hier niks mee te maken heeft en ze moet alles op alles zetten om dit te bewijzen. Als Matthijs en de kinderen ook gevaar lopen is de race tegen de klok begonnen. Kan ze de waarheid ontrafelen?

Mijn mening

Ik ben altijd erg benieuwd als er een nieuwe auteur boekenland binnenkomt. Zo’n auteur is Anita Kok ook. Ze had wel verschillende korte verhalen geschreven, maar dit is eigenlijk haar debuut dat via Boek10 bij Godijn Publishing is verschenen.

Ik startte met veel zin in ‘Venijnig spoor’, en ik merkte al snel dat Kok een fijne schrijfstijl heeft. Het verhaal komt rustig op gang en je leert het hoofdpersonage Hannah goed kennen. De andere personages blijven een beetje oppervlakkig, wel kom je steeds een beetje meer te weten over buurman David. Voor mij persoonlijk, bleef hij lang een personage met een mysterieus-tintje. Kok weet de spanning goed op te bouwen en doordat de tuindersgemeenschap met een schuin oog naar Hannah en haar gezin kijkt, is er tijdens het gehele verhaal een onderhuidse spanning te merken en dit weet Kok kundig op te bouwen zodat er ook een aantal momenten waren dat ik op het puntje van mijn stoel zat.

Het verhaal wordt verteld vanuit het hoofdpersoon Hannah. Ook zijn er soms korte stukjes schuingedrukte tekst te lezen. Deze zijn vanuit de dader geschreven, echter bleef het lange tijd onduidelijk wie dit precies was. De hoofdstukken zijn niet enorm lang, waardoor ik vaak nog even snel een hoofdstuk wilde lezen. Het verhaal hield me bezig en dit zorgde ervoor dat ik, als ik even tijd had, het boek erbij pakte, om nog een hoofdstuk te lezen. En als ik dit heb zit het, voor mij persoonlijk, goed.

Anita Kok is een schrijfster die ik met veel interesse blijf volgen, ik ben namelijk razend benieuwd naar nieuw werk van haar hand.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook eens onderstaand leesfragment.

Venijnig-spoor

Gegevens van dit boek:
Titel: Venijnig spoor
Auteur: Anita Kok
Uitgever: Godijn Publishing
Aantal pagina’s paperback: 306
Aantal pagina’s e-book: 306
Verteller luisterboek: Jolanda Bayens
Duur luisterboek: 7:40:01
ISBN paperback: 9789493157972
ISBN e-book: 9789493233225
ISBN luisterboek: 9789493233331
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 6,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow. En is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge