Bryan las: Angelique Haak – Zwarte ziel

Angelique is voor mij persoonlijk een van de betere Nederlandse thrillerauteurs. Dus toen ik zag dat er een nieuw deel in de Jennifer Brugman-serie verscheen wist ik dat ik dit boek hoog op mijn NTL-lijstje moest zetten. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij dan ook rond de verschijningsdatum een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Zwarte ziel: Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit. Vanaf de eerste ontmoeting is Jennifer geïntrigeerd door de roodharige paragnoste met haar ijsblauwe ogen, maar ze is ook sceptisch. Kan Evie waarmaken wat zij belooft of loopt zij hen alleen maar voor de voeten?

De cover

Op de cover is het silhouet van een vrouw te zien die aan de oever rent. Haar spiegeling is in het water te zien. De achtergrond is turquoise en in de mist zijn een aantal bomen te zien. Ze cover heeft iets mysterieus en de quote ‘Een doodgewone zaterdag, tot twee tieners een gruwelijke vondst in de maas doen…’ maakt mij erg nieuwsgierig. Dit boek zou ik zeker opgepakt hebben om de korte inhoud te gaan lezen.

De auteur

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) bewees met Een nieuw begin al dat ze over een thrillerbrein beschikt. Dit debuut werd genomineerd voor De Schaduwprijs 2018. Daarna volgde Uitgeschakeld, waarin rechercheur Jennifer Brugman eveneens een hoofdrol speelt.

Het verhaal

Jennifer Brugman, die in het dagelijks leven rechercheur is, krijgt een zware kluif te verwerken. Ze krijgt te maken met een vreselijke moord en een vermissing van een kind. Samen met haar team zet ze alles op alles om het vermiste kind terug te vinden. Daarbij schakelen ze de hulp in van Evie Smit. Evi is paragnoste en heeft de recherche al vaker bijgestaan. Vanaf het moment dat Evi het bureau binnenstapt is Jennifer gefascineerd van Evie met haar rode haar en ijsblauwe ogen. Maar Jennifer heeft ook haar twijfels. Kan deze paragnoste hun wel helpen bij deze vermissing? Of loopt ze hen alleen maar in de weg?

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Angelique natuurlijk al van haar vorige boeken, ‘Een nieuw begin‘ en ‘Uitgeschakeld‘, in deze serie. Dus ik wist dat ik hoe dan ook dit derde deel ‘Zwarte ziel’ wilde lezen. En Haak heeft mij wederom verrast met haar pakkende en spannende schrijfstijl.

Zodra ik begon te lezen werd ik net zoals bij de eerste twee delen in deze serie in het verhaal gezogen. Met het eerste hoofdstuk, waarin twee meisjes een koffer met een stoffelijk overschot vinden, heeft Haak meteen de juiste toon gezet.

Zwarte ziel is echt zo’n thriller die je in één ruk wilt uitlezen. Ik had dit zelf ook, elke vrije minuut die ik had wilde ik verder lezen. Haak weet de situaties erg levendig te omschrijven waardoor ik soms het gevoel had dat ik van sommige dingen echt getuige was. Dit vind ik erg knap gedaan.

De hoofdstukken zijn soms, naar mijn mening, wat aan de lange kant. Echter doordat het verhaal zo spannend is, stoort het totaal niet.

Haak hoort wat mij betreft bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Ik heb in ieder geval weer genoten en kijk uit naar het vierde deel in deze serie.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zwarte ziel
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De crime compagnie
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 400
ISBN paperback: 9789461094032
ISBN e-book: 9789461094131
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge