Bryan las: Angelique Haak – Nooit meer alleen

De boeken van Angelique Haak lees ik altijd met veel plezier, dus toen ik zag dat er een nieuw boek, van haar hand, verscheen was ik er natuurlijk als de kippen bij en hebben wij dit boek aangevraagd bij de uitgeverij. Niet lang na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara?
En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A.

Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

De cover

De cover vind ik erg goed bij het verhaal passen. De quote ‘Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Kunnen zij verborgen houden wat hen al die jaren geleden uit elkaar dreef?’, maakt mij nieuwsgierig naar wat er gebeurd is, ook ben ik nieuwsgierig naar van wie de ogen op de cover zijn. Daardoor zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) ‘heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van Nederlands betere thrillerschrijfsters,’ aldus Thrillzone. Ze debuteerde met Een nieuw begin, dat in 2018 werd genomineerd voor De Schaduwprijs. Daarna volgden Uitgeschakeld en Zwarte ziel.

Het verhaal

Emma is in alle staten als ze een verschrikkelijk bericht onder ogen krijgt. Het is een overlijdensbericht van haar vroegere schoolvriendin Sara. Als ze het bericht doorleest stuit ze op de letters ‘N.M.A.’. Deze letters had ze altijd zo graag willen vergeten, maar door dit bericht komen ze weer keihard binnen…

Emma besluit om op onderzoek uit te gaan. Want wat is er toch met haar vroegere schoolvriendin Sara gebeurd? Al snel komen er dingen aan het licht die beter verborgen hadden kunnen blijven…

Mijn mening

Natuurlijk kende ik de schrijfstijl van Angelique al van haar Jennifer Brugman-reeks waar de boeken ‘Een nieuw begin‘, ‘Uitgeschakeld‘ en ‘Zwarte ziel‘ toe behoren. Ook was Angelique aanwezig bij de eerste editie van ons Koukleum meets auteurs-event. Dus ik kon niet wachten tot ik aan haar nieuwste boek kon beginnen.

Het verhaal begint in 1995 op de avond dat alles misging. Hierin lezen we het verhaal vanuit iemand die net een gevecht heeft gehad en op de grond ligt. Ze probeert op te staan maar dit lukt niet. Plotseling hoort ze iets vanuit de hoek van de kamer en daar zit iemand. Poedelnaakt en onder het bloed… Met dit eerste hoofdstuk zet Haak meteen de toon van het verhaal en zorgde er meteen voor dat ik op het puntje van de bank zat. Ze weet de spanning, zoals we van haar gewend zijn, erg goed op te bouwen.

‘Nooit meer alleen’ is vanuit verschillende perspectieven geschreven en ook komen er een handvol flashbacks in voor. Dit geeft, voor mijn gevoel, het verhaal body en diepte. De personages zijn hierdoor ook voldoende uitgewerkt.

Wat ik zelf wel altijd prettig vind, is als je boven elk hoofdstuk kunt lezen wanneer het desbetreffende hoofdstuk zich afspeelt. En laat Haak hier, bij de opmaak van het verhaal, voor gekozen hebben. Hierdoor kan ik mezelf erg goed inleven in het verhaal.

‘Nooit meer alleen’ was een feest om te lezen. Ik weet zeker dat elke thrillerlezer dit boek met veel plezier zal lezen. Voor mij persoonlijk staat dit boek dan ook in de top 5 van beste boeken van 2020. Benieuwd of Haak dit verhaal, in 2021, weet te overtreffen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Nooit-meer-alleen

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit meer alleen
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 352
ISBN paperback: 9789461094704
ISBN e-book: 9789461094674
Prijs paperback: € 18,95
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge