Bryan las: Angelique Haak – Een nieuw begin

Aangezien ik veel goede berichten had gehoord over dit debuut van Angelique Haak, was ik erg benieuwd naar dit boek. Nadat de flaptekst mij ook nog aansprak was ik helemaal nieuwsgierig naar Een nieuw begin, maar aan de andere kant… Met de Griekse Mythologie heb ik dan weer helemaal niks… Dus het wordt nog spannend wat ik van dit boek ga vinden.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft…

Op de cover zien we een vrouw achter een raam staan, deze setting kan ik goed koppelen aan het verhaal. Ik vind de cover goed gekozen bij het boek, maar ik denk niet dat ik hem in de winkel zou hebben opgepakt.

Er moet bij de politie Rotterdam een nieuwe rechercheur komen aangezien Jolanda met zwangerschapsverlof gaat. Deze nieuwe rechercheur is Jennifer Brugman, het enigste nadeel wat deze enthousiaste rechercheur heeft is dat ze een best wel heftig verleden heeft. Nadat Jennifer twee jaar geleden vertrokken is uit Rotterdam, wil ze niks liever dan weer terug keren naar haar geboorte stad. Als snel wordt ze opgenomen in het team en werkt ze samen met haar collega’s aan een bizarre moordzaak: Een moordenaar met een voorliefde voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Wat drijft deze moordenaar? En wat heeft het verleden van Jennifer hiermee te maken? Lukt het de kersverse rechercheur om haar verleden geheim te houden bij haar collega’s nu deze moordenaar het ook op haar voorzien blijkt te hebben?

Ik ben erg blij verrast met dit thrillerdebuut van Angelique Haak. De verhaallijn is vanaf het begin tot het einde spannend en de karakters zijn erg goed uitgewerkt. Op de achterflap van het boek kun je lezen dat de moordenaar een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie. Aangezien ik dit best zwaar vond klinken, was ik wel een beetje bang of dit mij persoonlijk zou liggen. Maar nu, nadat ik het boek uit heb, kan ik zeggen dat dit reuze meeviel en dat Angelique het op de juiste manier heeft verwerkt in het boek. Ik ben ook een aantal keer in de verkeerde richting gedreven en pas vrij laat in het boek werd mij duidelijk wie de dader is. Dit vind ik echt top aan dit boek.

Met Een nieuw begin heeft Angelique Haak een top debuut geschreven. Dit debuut schreeuwt om een vervolg!

Gegevens van dit boek:
Titel: Een nieuw begin
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s E-book: 324
ISBN paperback: 9789461093080
ISBN E-book: 9789461092885
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge