Bryan las: Andreas Pfluger – Voor eens en altijd

Ik zag dat bij Xander uitgevers het boek “Voor eens en altijd” verscheen, en na de korte inhoud van het boek gelezen te hebben, was ik wel nieuwsgierig geworden naar het boek. Na mailcontact mocht ik deel nemen aan de blogtour rond dit boek. Hier wil ik Xander Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Vijf jaar na een catastrofale opdracht, waarbij de Duitse geheimagente Jenny Aaron blind is geworden, krijgt ze een telefoontje van haar ex-collega’s uit Berlijn. Ze hebben haar hulp nodig bij een zaak. Aaron besluit haar verleden weer in te duiken en stort zich op de zaak. Wanneer ze ontdekt dat zij en de dader geschiedenis delen, bevindt ze ze zich in een razendsnel en bloedstollend kat-en-muisspel in de straten van Berlijn, waarbij al je zintuigen op scherp worden gesteld.

Het boek begint dat Jenny samen met Niko in Barcelona is om een deal te sluiten over het schilderij “De droomdansers”. Deze deal loopt helemaal verkeerd en Jenny Aaron slaat op de vlucht en laat de gewonde Niko liggen. Jenny raakt bij deze deal alsnog gewond en blijft blijvend blind.
Vijf jaar later wordt ze gevraagd of ze wil mee helpen aan een bepaalde zaak. Jenny Aaron besluit terug naar Berlijn te gaan en mee te werken. Als blijkt dat Jenny en deze dader een geschiedenis hebben, bijt ze zich vast in deze zaak en hoopt ze dat ze antwoorden krijgt op de vragen die ze heeft.

De epiloog vertelt over de deal waarbij Jenny Aaron blind geworden is. En hier gebeuren dingen waar Jenny zich altijd blijft afvragen wat er gebeurt is.De schrijfstijl van de epiloog vond ik heel moeilijk te volgen en ik had het idee alsof de epiloog door iemand anders geschreven is, als de rest van het verhaal.

Echter had ik ook moeite om in het verdere verhaal te komen. En ik moest sommige stukken steeds opnieuw lezen. Doordat er in het verhaal steeds weer terug gegaan wordt in de tijd, vond ik het best verwarrend en was ik ook regelmatig de draad kwijt. Doordat dit vaak vrij onlogisch gebeurde en dit ook vaak gedachten van Aaron waren, wordt dit niet echt duidelijk aangegeven in het boek en vond ik dit nogal verwarrend. Hierdoor moest ik regelmatig weer een aantal pagina’s terug bladeren om weer in het verhaal te komen. Dit vond ik niet echt prettig lezen. En kreeg ik steeds meer moeite om het boek weer op te pakken. Ik denk als iemand geen moeite heeft met de terugblikken in de tijd, dat diegene het boek wellicht meer kan waarderen als mij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Voor eens en altijd
Auteur: Andreas Pflüger
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 440
Aantal pagina’s E-book:
ISBN Paperback: 9789401607148
Prijs Paperback:€ 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge