Bryan las: André Hoogeboom – Max

Van Karakter uitgevers ontving ik het boek “Max”, geschreven door André Hoogeboom om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In 2015 stond de Nederlandse racewereld op zijn kop: Max Verstappen maakte zijn debuut in Australië als jongste Formule 1-coureur ooit. Op Eerste pinksterdag, 15 mei 2016, gebeurt het nagenoeg onwaarschijnlijke. Max schrijft zijn naam in grote letters in het geschiedenisboek van de Formule 1: hij wint als jongste coureur ooit de Grote Prijs van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

Een iconisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis. In Max – Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit, geschreven door sportjournalist André Hoogeboom, is een verzameling interviews die Verstappens weg naar het miljoenenbal beschrijft. Alle geïnterviewde zijn het erover eens: het talent van Max Verstappen is uniek en allen voorspellen hem een glorieuze toekomst.

In deze nieuwe actuele en aangepaste uitgave doet Hoogeboom verslag van het eerste deel van seizoen 2017, dat nog niet zo loopt als een ieder gehoopt en gedacht had. Ook de familiedagen, een jaarlijks terugkerend fenomeen, worden onder het licht gebracht: de populariteit van Max zorgen voor totale gekte op het circuit in de duinen…

Sinds vorig jaar ben ik helemaal verslaafd aan de Formule 1-races en kijk ik altijd uit naar de volgende race waar Max een grote rol in speelt. Toen ik zag dat van dit boek “Max – Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit.” een actuelere versie verschenen was, was ik hier natuurlijk erg benieuwd naar.

Op de cover zien we natuurlijk een zwart/wit foto van Max. Deze foto loopt aan de onderkant over in het blauw en op dit blauw staat de titel in het oranje en de auteur, ondertitel en uitgever zijn in het wit gedrukt. Dit oranje en wit steekt mooi af op het blauw. Voor de cover is maar een woord: “Strak”.

De Nederlandse racewereld is vrij rustig tot in 2015 Max Verstappen zijn debuut maakt in Australië. Dan staat de racewereld in Nederland meteen op zijn kop. Hij is de jongste Formule 1-coureur ooit. Op 15 mei 2016, eerste pinksterdag, gebeurt datgene waar iedereen alleen maar van kon dromen. Max komt echt in de geschiedenisboeken van de Formule 1 terecht, hij wint als jongste coureur ooit de Grote Prijs van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Sindsdien is Max Verstappen echt een begrip in Nederland en ver daar buiten.

In “Max – Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit.” tekent sportjournalist André Hoogeboom aan de hand van interviews het succesprofiel van de familie Verstappen en in het bijzonder Max op. De mensen die Hoogeboom geïnterviewd heeft zijn het over een aantal dingen met elkaar eens: Max Verstappen is niet alleen een unieke coureur, maar ook een uniek product en de toekomst van Max is er eentje om over naar huis te schrijven.

In deze actuelere versie van “Max – Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit.” beschrijft Hoogeboom ook het eerste deel van seizoen 2017, wat er goed ging en wat er mis ging. Want iedereen is het er wel over eens, het seizoen loopt niet zoals het zou moeten en kunnen lopen. Sinds een aantal jaren is er ook het jaarlijks terugkerend evenement “De familiedagen”, deze worden gehouden op circuit Zandvoort. De populariteit van Max wordt dan nog eens extra duidelijk en dit zorgt voor een totale gekte op het circuit in de duinen…

Of je nu de Formule 1-races volgt sinds dat Max Verstappen in 2016 de GP van Barcelona gewonnen heeft, of dat je de races volgt sinds de 80’er of 90’er jaren. Voor iedereen zullen er bekende, maar ook zeker minder bekende dingen in naar voren komen. Wat ik bijvoorbeeld erg leuk vond om te lezen en wat ik nog niet wist is dat bijvoorbeeld Giedo van der Garde vroeger met Max op een kamer geslapen heeft. Het zijn veel weetjes wat ik zonder dit boek niet geweten zou hebben, maar dat vind ik net het leuke aan dit boek. In het midden van dit boek staan ook een aantal kleurenfoto’s van Max, dit vind ik altijd een pluspunt.

Ik vond dat het boek uit heel veel informatie, datums, verschillende namen (Die ik nog nooit gehoord had) bestaat, aan de ene kant vind ik dit fijn want daar lees ik zo’n boek als dit ook voor, maar aan de andere kant kan dit ook best veel verwarring en de vragen van “Hoe zat dit nu alweer” oproepen. Maar doordat de auteur ervoor gekozen heeft om de verschillende onderwerpen op te delen door middel van hoofdstukken en elk hoofdstuk ook weer opgedeeld is in twee of drie paragrafen blijft het boek toch zijn rust behouden.

Dit boek is een mustread voor alle Formule 1-fans!

Gegevens van dit boek:
Titel: Max.
Ondertitel: Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit.
Auteur: André Hoogeboom.
Uitgever: Karakter uitgevers.
Aantal pagina’s Paperback: 228
ISBN Paperback: 9789045215938
Prijs Paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge