Bryan las: André Hoogeboom – Formule 1

Van Karakter uitgevers ontving ik het boek “Formule 1”, geschreven door André Hoogeboom om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Sinds Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport furore maakt, is Nederland in de ban van de Formule 1.

Formule 1 laat zien dat glitter en glamour de harde werkelijkheid achter de Formule 1 verbergen. Politiek, geld, macht en connecties zijn vaak net zo belangrijk als rauw racetalent. Of misschien wel belangrijker. Dat hebben de hoofdpersonen in dit verhaal aan den lijve ondervonden. Zij vertellen over hun ervaringen in de Formule 1 en waar ze tegenaan liepen.

Aangezien ik het boek “Max” geschreven door André Hoogeboom gelezen heb, was ik ook erg benieuwd naar dit boek. Natuurlijk ben ik ook groot Formule 1 fan en was ik dus ook erg benieuwd naar dit boek en hoe het nu eigenlijk reilt en zeilt binnen en achter de schermen van de formule 1.

Tegenwoordig zitten er ruim één miljoen fans elk race-weekend gekluisterd aan de buis om niks te missen van de race. Sinds Max Verstappen in de koningsklasse rijdt, zijn de Nederlandse fans ook flink toegenomen. Nederland is in de ban van de Formule 1.

In de Formule 1 wereld draait het niet alleen om de coureurs, de auto’s of de monteurs. Er gaat ook een andere wereld achter schuil, een wereld van onder andere geld, macht en ego’s, die misschien nog belangrijker is dan bijvoorbeeld de racetalenten. In dit boek geeft André Hoogeboom je een kijkje in deze wereld.

De hoofdpersonen in dit boek, denk dan aan bijvoorbeeld Michael Bleekmolen, Michiel Mol en Christijan Albers, hebben deze keiharde wereld zelf meegemaakt. Ze vertellen hun verhaal en hun ervaringen in deze wereld aan de lezers van dit boek.

Ik had erg veel moeite met dit boek aangezien er ontzettend veel namen voorbij kwamen die mij totaal onbekend waren. Als je de Formule 1 al langere tijd volgt, zullen deze namen je wel weer bekend voor komen. De hoofdstukken zijn wel weer goed opgedeeld en ik vond het weer erg leuk dat er ook weer een aantal foto’s in zaten, dit vind ik altijd toch iets extra’s hebben. Hierdoor leeft het boek voor mij toch iets meer, en kan ik me beter in het boek verplaatsen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Formule 1.
Ondertitel: Het talent, de ambitie, de ego’s het geld en de macht.
Auteur: André Hoogeboom.
Uitgever: Karakter uitgevers.
Aantal pagina’s Paperback: 256
ISBN Paperback: 9789045212340
Prijs Paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge