Bryan las: André Hoogeboom – Dodelijke ambitie

Sinds Max Verstappen in de koningsklasse rijd ben ik grote fan. Er is geen race die ik mis en alles rondom de Formule 1 volg ik op social media. Toen ik zag dat André Hoogeboom een nieuwe Formule 1 thriller had geschreven was ik natuurlijk razend benieuwd. Ik wil Karakter Uitgevers dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze thriller: William Beck is de succesvolle eigenaar van Dottcom, een internationaal softwarebedrijf dat bij toeval verzeild raakt in de Formule 1. Om meer dan een toeschouwer te zijn bij het zich over de wereld verplaatsende sensationele spektakel, heeft Beck zich ingekocht als sponsor bij Forster Racing, een achterhoedeteam dat geen potten kan breken in het miljoenencircus.
Maar Beck is ambitieus en wil meer en wel zo snel mogelijk. Hij besluit de Finse oud-wereldkampioen Kalle Alhainen in te schakelen om Forster Racing om te toveren tot een topteam. Zijn doel: binnen één seizoen doorstoten naar de top van de Formule 1. Hij is bereid daar alle risico’s voor te nemen.
Dottcom lijkt voor een regelrechte sensatie te zorgen, maar ten koste van wat?

De cover

Op de cover is een groene raceauto te zien. Achter de raceauto zien we een regen van vonken. Dit beeld voor mijn gevoel uit dat de raceauto erg snel is. Het kleurpalet wat gebruikt is voor deze cover vind ik erg gaaf, daarnaast past het ook goed bij het verhaal. Deze cover zal mij zeer zeker opgevallen zijn in de boekhandel omdat ik een echte Formule 1 gek ben.

De auteur

André Hoogeboom (Alkmaar 1954) schreef als dagbladjournalist meer dan vijfentwintig jaar over voetbal, autosport in het algemeen en Formule 1 in het bijzonder. Als auteur debuteerde hij bij uitgeverij De Fontein met de reconstructie van het Spyker-drama: Spyker Langs de Afgrond, de avonturen van een Nederlandse sportwagen, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: ’Het leest als een jongensboek.’

Het verhaal

William Beck is de eigenaar van het internationale softwarebedrijf Dottcom. Als Beck in aanraking komt met de Formule 1 besluit hij al snel dat hij meer wil dan op de tribune zitten, hij wordt sponsor van Forsting Racing. Forsting Racing is een team dat het op dat moment niet echt goed doet en ver achteraan rijdt in het miljoenencircus.  Maar Beck zou Beck niet zijn als die hier tevreden mee zou zijn. Hij wil meer, en niet over tien jaar, maar het liefste morgen. Hij wil het team beter laten presteren en daarom schakelt Beck de Fin Kalle Alhainen in, aangezien die oud-wereldkampioen is. Alhainen moet ervoor zorgen dat Forster Racing een topteam wordt en  doorschieten naar de top van de Formule 1. Beck is in staat om daarvoor alle risico’s en regels aan zijn laars te lappen. Maar is dit wel zo slim?

Mijn mening

In het verleden heb ik al twee boeken van deze auteur gelezen, namelijk ‘Max’ en ‘Formule 1’, hierdoor kende ik de schrijfstijl van Hoogeboom natuurlijk al een beetje, die ik erg aangenaam vind. Daarnaast merk je echt wel dat Hoogeboom weet waar die het over heeft. Hij kan erg goed uitleggen hoe een raceauto in elkaar zit of hoe een bepaald circuit er precies uitziet. Dit heeft Hoogeboom erg beeldend geschreven. Hierdoor leest het boek erg fijn weg en werd het, voor mij persoonlijk, nergens saai. Ik denk wel dat je een beetje voorkennis van het Formule 1 circus moet hebben, om bepaalde dingen te begrijpen.

Hou je van thrillers? En kijk je graag naar de Formule 1? Dan mag dit boek absoluut niet ontbreken op je leesplankje!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het volgende leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dodelijke ambitie
Auteur: André Hoogeboom
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN Paperback: 9789045213590
ISBN E-book: 9789045213897
Prijs Paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge