Bryan las: Ad van de Lisdonk – Prachtig gebroken – Deel 1

We werden benaderd door De Crime Compagnie of we interesse hadden in een recensie-exemplaar van het eerste deel van de ‘Prachtig gebroken’-reeks van Ad van de Lisdonk. Natuurlijk hadden we hier interesse in en niet veel later ontvingen wij dan ook het recensie-exemplaar. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Kunstdetective Kennedy Lincoln is tijdens een welverdiende vakantie in Zuid-Frankrijk aan het bijkomen van een stukgelopen relatie. Wanneer op een rommelmarkt een bebloede en verwarde man, zonder dat ze het merkt, iets in haar tas stopt, staat haar vakantie én haar leven op zijn kop. Ze blijkt ongewild in het bezit te zijn gekomen van een wapen dat zowel regeringen als terroristen tegen elke prijs in handen willen krijgen…

Prachtig gebroken is een spannende thrillerserie in drie delen. In dit eerste deel moet Kennedy op zoek naar de waarheid terwijl ze het wapen en zichzelf in veiligheid probeert te brengen.

De cover

Op de cover is het silhouet te zien van een vrouw, ik neem aan dat dit Kennedy Lincoln is, de hoofdrolspeelster in het boek, is. Ze loopt in de avond door een donkere steeg. De cover spreekt me aan en trekt de hele tijd mijn aandacht. Of ik hem echt bij het verhaal vind passen weet ik niet.

De auteur

Ad van de Lisdonk (1964) publiceerde meer dan honderd juridische- en technische artikelen, en schreef drie technische boeken. Maar hoe leuk dat schrijven ook was, het bleef toch ook een beetje op werk lijken, en Ad wilde liever romans schrijven. Thrillers om precies te zijn… In 2013 verscheen Ads eerste thriller, Het Amazoneverbond, bij Uitgeverij De Crime Compagnie. Het boek haalde de achtste plaats in de Crimezone Hall of Fame en bereikte de elfde plaats als beste thriller van dat jaar. Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar meer thrillers met de mysterieuze amazones in de hoofdrol, schreef Ad in 2015 Het Amazoneoffensief en een jaar later Het Amazoneconflict. Na een aantal korte verhalen verscheen in 2018 Alias Kylix als Storytel Original, een tiendelige serie over een elitesoldaat met PTSS die op zoek gaat naar de moordenaars van zijn vrouw. Ad schreef deze serie onder de naam Henry Adam. Alias Kylix is inmiddels in het Fins vertaald. Alle thrillers van Ad onderscheiden zich door hun filmische stijl. ‘Het is alsof je een film zit te lezen’ is dan ook een veelgehoorde kreet. Het zijn actierijke avonturenverhalen rondom actuele thema’s. Ad is op dit moment met diverse projecten bezig, waaronder filmscripts, nieuwe boeken, e-boeken en podcasts. Als Ad niet aan het schrijven is, werkt hij voor Promptus Cursussoftware; een door hem opgericht automatiseringsbedrijf dat software voor opleiders bouwt. Ad woont met zijn vrouw Sylvia in het midden van het land. Ze hebben drie kinderen en twee teckels.

Het verhaal

Kennedy Lincoln is een jonge, gedreven kunstdetective die geniet van een mooie en ontspannen vakantie in het mooie Zuid-Frankrijk. Als snel veranderd haar vakantie in een rollercoaster, want als ze een bezoekje brengt aan een bekende markt, loopt er een bebloede en verwarde man tegen haar aan. Hij stopt, zonder dat Kennedy het doorheeft, iets in haar tas en prevelt dat ze het met haar leven moet bewaken. Deze vreemde man blijkt iets in haar tas te hebben laten vallen, wat er in eerste instantie niet op lijkt, maar het is een wapen. Niet alleen de Franse regering, maar ook de terroristen, starten een klopjacht, ze willen kosten wat kost het wapen in handen krijgen…

Mijn mening

Voor mij was dit de eerste kennismaking met Ad van de Lisdonk. Ik had wel al veel over hem gehoord, maar nog nooit iets van zijn hand gelezen. Tot nu…

‘Prachtig gebroken’ begint echt als een vakantiethriller. Kennedy Lincoln is op vakantie aan de Franse Riviera en ze vraagt zich op een bepaald moment af wat ze kan gaan doen en ze besluit, na een tip van iemand, om eens op een rommelmarkt te gaan kijken. Tot zover kan ik zeggen dat ik het een erg aangenaam boek vind en ik het met veel plezier lees.

Echter vanaf het moment dat Kennedy de markt betreedt, veranderd er iets en wordt het verhaal, naar mijn gevoel overdreven en ongeloofwaardig.. Want een hoorn/toeter waar je, als je erop blaast, een aanslag kunt plegen? Dit gaat helaas boven mijn pet en dit wordt in mijn beleving erg ongeloofwaardig. Dit kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat ik totaal geen liefhebber ben van Science Fiction.

Voor mij persoonlijk was het geen interessant boek en was ik blij toen ik het uit had. Echter ik denk dat als je een liefhebber bent van thrillers met Science Fiction elementen erin verwerkt dat je echt kunt smullen van dit boek.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie zelf nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker eens het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Prachtig gebroken – Deel 1
Auteur: Ad van de Lisdonk
Uitgever: De Crime Compagnie i.s.m. Kobo originals
Aantal pagina’s e-book: 9781989750087
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge