Bryan: Jennefer Mellink – Vermoorde onschuld

Ik volg Jennefer Mellink al een tijdje op Twitter, dus toen ik zag dat ze een nieuw boek geschreven had ben ik meteen gaan zoeken op Bol.com. De “achterflap” en inkijkexemplaar spraken mij ook aan, dus nadat ik de uitgever een mailtje had gestuurd ontving ik rond de verschijningsdatum een exemplaar in de brievenbus. Ik wil LS Amsterdam dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de “achterflap” van dit boek: Negen maanden geleden trof Stephan zijn vader bloedend en levenloos aan op de keukenvloer. Dat moment is het enigste waar Stephan nog zeker van is. De rest van zijn herinneringen aan die dag gaat schuil achter een donkere, ondoordringbare muur in zijn hoofd. Nu wordt Stephan door de politie aangewezen als de schuldige van deze brute moord.  Er zit voor hem maar één ding op als jij zijn onschuld wil bewijzen: via hypnotherapie achterhalen wat er die dag echt is gebeurd. Maar kan hij wel omgaan met de gruwelijke waarheid die zijn eigen geest voor hem verborgen houdt?

Ze zeggen dat ik mijn vader heb vermoord. Volgens mij heb ik hem alleen gevonden. Maar ik ben daar niet zo zeker van…

De cover

De cover bestaat uit twee pagina’s. Op de tweede pagina staat een foto van Stephan en doordat er op de eerste pagina stroken uit geknipt zijn krijg je echt het gevoel dat Stephan in de gevangenis zit. Dit past natuurlijk uitstekend bij het boek. De gebruikte kleuren is Zwart, grijs en fel oranje, hierdoor knalt de cover echt van het boek. Dit vind ik een van de betere cover die ik tot nu toe heb gezien!

De auteur

Jennefer Mellink debuteerde met Gebroken, die door Hebban werd genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden Kwaad Bloed en Gevarenzone. Jennefer is YA-boeken gaan schrijven omdat ze leesplezier bij jongeren wil aanwakkeren. Lezen is leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt!

Vermoorde onschuld is de waanzinnig spannende psychologische YA-thriller van Jennefer Mellink, auteur van Gebroken, Kwaad bloed en Gevarenzone.

Het verhaal

Stephan is maar van één ding zeker… Een aantal maanden geleden trof hij zijn vader aan in de keuken, in een grote plas bloed en hij leefde niet meer. Verder weet hij niks meer van die dag. Nu negen maanden later, verdenkt de politie hem van de gruwelijke moord op zijn eigen vader. Stephan wil maar één ding, hij wil via hypnotherapie te weten komen wat er op die bewuste dag precies gebeurd is… Maar kan hij wel tegen de verschrikkelijke waarheid die er aan het licht komt?

Mijn mening

De eerste zin die eigenlijk in het boek staat is: “Ik zit vast voor de verdenking van moord op mijn vader.”. Deze zin komt meteen goed binnen en hierdoor heeft het boek eigenlijk vanaf de eerste zin mijn aandacht. Doordat Stephan niet zich alleen kan herinneren dat hij zijn vader vond in de keuken, gaat hij met behulp van hypnotherapeut Stella, opzoek naar de waarheid en antwoorden. Hierdoor krijg je zelf, als lezer, een goed inkijkje in het verleden van Stephan.

Wat ik wel jammer vind is dat je in het boek weinig leest over zijn tijd die hij nu in het huis van bewaring zit. Ik denk dat als dit wat meer afgewisseld werd met het verleden van Stephan het boek nog meer diepgang zou krijgen. In het begin van het verhaal kreeg ik niet echt hoogte van Stephan, ik wist niet precies wat ik van hem moest denken, vond ik hem nu irritant, zielig, of sympathiek… Echter na een aantal hoofdstukken was het laatste het geval en vond ik Stephan erg sympathiek en wilde ik hem helpen om dit mysterie op te lossen. Hierdoor wilde ik ook constant doorlezen en voor ik het wist had ik het boek uit.

Ik ben gegrepen door dit boek en ik kijk uit naar het volgende schrijfwerk van Jennefer Mellink!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Download hier dan het gratis leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vermoorde onschuld
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s Paperback: 209
Aantal pagina’s E-book: 164
ISBN Paperback: 9789024578511
ISBN E-book: 9789024578528
Prijs Paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge