Brutal Soldier van Plant Rebelz

Enige tijd geleden kwamen wij een oproep voor een samenwerking met Plant Rebelz, een net gestarte webshop in planten en goodies, tegen. Natuurlijk hadden wij hier wel oor naar en hoefden dan ook niet lang te twijfelen om in de pen, uhm mail, te kruipen en hun een berichtje te sturen of ze een samenwerking met ons zagen zitten. Gelukkig zagen ze dat en hier zijn wij hartstikke blij mee. Wij willen Plant Rebelz dan ook hartelijk bedanken voor deze samenwerking.

Wat zegt de Plant Rebelz zelf over hun webshop?

Je hebt planten en je hebt plánten; bij Plant Rebelz zijn we van de laatste categorie. Naast tientallen trouwe stamgasten (hi Ficus, môgge Monstera!) vind je bij ons ook very special guests voor je plant party.

Planten die met namen als ‘Tradescantia Flame’ en ‘Cordyline Paso Doble’ even stoer en exotisch zijn als ze klinken. Planten die bij binnenkomst meteen al een verpletterende indruk maken. Kortom, planten die élke plant party een tandje rebelser maken. Whoop, whoop!

Sinds wij, twee jaar geleden, verhuisd zijn, zijn wij al op zoek naar leuke aankleding voor in huis. Dat wil zeggen iets van leuke planten om de boel een beetje op te fleuren. Echter doordat wij hier een kat (Simba) en poes (Luna) hebben rond lopen is dit, altijd al, een probleemonderwerp voor ons geweest. Want, zoals veel poezenbeesten vinden Simba en Luna, alles wat de naam plant of bloem draagt, ook interessant. En dan niet zo als ons om ernaar te kijken, maar om op te eten en om te gooien. Jullie snappen denk ik het probleem al…

Opzoek naar een terrarium met plantjes

Wij waren al een tijdje opzoek naar een terrarium met plantjes erin. Hoe gaaf zou dat niet staan bij ons? Maar de meeste terrariums die wij tegenkwamen en die een beetje betaalbaar waren, hadden allemaal een grote opening en waren dus niet gesloten. Hier zouden wij niet zoveel aan hebben, want vooral Simba weet dan toch weer bij de plantjes te komen… En dat willen we nu net niet. 😉 Want als hij die zou ontdekken en omgooien heb je ook nog een hoop scherven waar we niet willen dat de beestjes door heen zouden lopen. Dus dat zou helemaal een nachtmerrie worden. Dus dat werd hem sowieso niet.

Toen kwamen wij in contact met Plant Rebelz

…En ging er een wereld, van planten, voor ons open. Op hun website vind je de mooiste dingen. Of het nu gaat om kamerplanten, terrariums (waar wij naar op zoek waren) of bijvoorbeeld stekjes of goodies, je vind het allemaal bij Plant Rebelz. Wij staan echt versteld van de mogelijkheden die deze webshop bied. De verschillende materialen zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens hip en helemaal van deze tijd.

Uitzoeken en bestellen

We waren al vrij snel erover uit welke we zouden willen hebben. Onze keuze viel al heel snel op de Brutal soldier. Deze is niet gigantisch groot, maar wel voldoende groot zodat hij echt opvalt.

Het pakket wordt geleverd in een stevige doos. Met duidelijk er op vermeldt wat de bovenkant is. De levering is trouwens ’s avonds. Dit vind ik op zich wel fijn, maar ik kan me voorstellen voor mensen die vroeger naar bed gaan dat het wel een probleem zou kunnen zijn, want de bezorger stond rond half 11 ’s avonds aan de deur. Nu hadden we er natuurlijk een mail van gehad dat ze ’s avonds zouden komen dus voor ons geen probleem.

Als je de doos opent zie je dat het erg netjes ingepakt is. Alles is nog eens apart verpakt. Hierdoor kan er bijna niks mis gaan. Of je moet al net als ons bang zijn dat er wat mis gaat en niet heel veel verstand van planten hebben. Op het stappenplan staat bij stap 2 dat je de steentjes moet bedekken met de actieve kool. Nou, wij kijken ons even aan, actieve kool? Alles nog eens goed nagekeken. En toen begonnen we toch even te twijfelen.. Voor de zekerheid Plant Rebelz gebeld en we werden meteen supervriendelijk te woord gestaan. De actieve kool zat al door de potgrond, dus deze stap had weggelaten mogen worden in het stappenplan. Ik denk dat dit nog wat aanloopproblemen zijn. Maar ik denk dat dit snel aangepast zal worden door Plant Rebelz. Het is natuurlijk een net gestart bedrijf en dan zul je in het begin tegen wat dingetjes aan lopen die iets anders lopen dan in het begin gedacht. Maar doordat we zo vriendelijk te woord werden gestaan was dit voor ons geen probleem.

Dus na de steentjes zijn we de potgrond erin gaan doen. Wat meteen al op viel, is dat er van alles meer dan genoeg meegeleverd is. Er zijn meer dan genoeg steentjes en de potgrond is meer dan genoeg.

Vervolgens pak je de plantjes om deze in de potgrond te gaan zetten. Wat wij wel merkten was dat één plantje wel erg veel wortel had en hierdoor erg moeilijk uit het potje ging. Maar met wat wrikken kwam het plantje toch gewoon uit het potje. Aangezien Bryan net wat smallere handen heeft dan mij, heeft hij de plantjes geplant en netjes neergezet. Het was nog even uittesten om het grootste plantje zo geplant te krijgen dat het blad niet tussen het terrarium en de deksel vast komt te zitten.

Hierna hebben we nog wat van het mos toegevoegd en afgewerkt met de kiezel. En op het moment dat we tevreden waren hebben we het glas nog schoongemaakt, aangezien hier toch wat aarde aan zat. En dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit als daar aarde op zit. En dan het deksel erop en een mooi plekje zoeken.

Nadat we alles netjes opgeruimd hebben, hebben we onze ‘Brutal Soldier’ in onze industriële boekenkast geplaatst. De boekenkast is onze eyecatcher in de woonkamer en als er dan ook nog zo’n mooi terrarium staat, wordt de boekenkast nog mooier en we hebben al van verschillende mensen gehoord dat het wel erg gaaf uit ziet.

Toen we de Brutal Soldier geleverd kregen, ontvingen wij ook een geweldige zelfklevende poster en een setje kaarten. Ook voor deze goodies kun je bij Plant Rebelz terecht.

Of je nu een terrarium, goodies, of een kamerplant wilt hebben, dan zit je bij Plant Rebelz zeer zeker aan het goede adres. Je ziet dat er steeds meer planten in de webshop komen. Hieraan zie je dat Plant Rebelz nog aan het groeien is. En dit vind ik persoonlijk wel fijn, want hierdoor krijg je iedere keer dat je op de webshop kijkt weer nieuwe dingen te zien en maakt je extra nieuwsgierig om iedere keer een blik in de webshop te werpen. Wij raden je zeer zeker aan eens een kijkje te nemen op de webshop van Plant Rebelz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge