Brenda Broekhart – Katzwijm *Blogtour*

We hebben Brenda ontmoet tijdens de ‘World of romance’-dag bij HarperCollins Holland, daarbij vertelde zij over haar te verschijnen boek ‘Katzwijm’. Toen ik hoorde dat het over katten ging, wist ik dit boek wilde ik lezen, dus toen Brenda een oproep deed voor een blogtour heb ik natuurlijk snel een reactie gegeven en niet veel later kregen we het leuke bericht dat we een van de gelukkigen waren. Niet veel later viel het recensie-exemplaar dan ook in onze digitale brievenbus. Hier willen we Brenda Broekhart en HarperCollins Holland uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Didi Wantsum heeft het niet zo op mensen. En een relatie? Daar moet ze al helemaal niet aan denken. Didi geeft liever al haar liefde aan katten. Ze is dan ook de trotse eigenaresse van het kattenoppasbedrijf Snorriemorrie. In de vrije uurtjes brengt Didi haar tijd door met haar beste vrienden Berber en Sylvester en haar spinnende viervoeters Bonnie en Clyde. Eigenlijk is ze wel tevreden met haar leven. Hoewel, als een echte catlady zou haar geluk nog completer zijn als ze voor haar dertigste verjaardag een kitten van één specifiek ras zou krijgen: een Ragdoll. Een wens die ze heel duidelijk heeft gemaakt aan haar beste vrienden. Dat kan niet misgaan, toch?

Berber en Sylvester denken daar anders over. Zij geven haar een Je-gaat-daten-en-dat-zal-je-weten-pakket, waardoor Didi met tegenzin de wereld van online dating instapt. Totdat ze iemand tegenkomt die haar meer doet dan ze dacht. Maar waarom is hij zo mysterieus? En waarom gaan de ontmoetingen steeds mis?

De cover

De cover is eerlijk gezegd niet mijn smaak. Er staat een vrouw met een kat op de arm, in lijntekening, op. De lijnen zijn in felle kleuren. Ik moet hierbij denken aan de neontekst lampen die je vroeger vaker bij cafés zag. Ik moet bij de cover meer aan een new-adult verhaal denken dan aan een feelgood. En als ik niet al geweten had waar het boek over ging, zou ik hem voorbij gescrold zijn online.

De auteur

Brenda Broekhart (1985) woont in Leeuwarden, samen met haar vier grote liefdes: haar man en haar drie katten, al is schrijven eigenlijk haar allergrootste liefde ooit. In haar vrije tijd shopt ze online naar kleding, verliest ze zich in een goed boek en is er altijd wel een film of serie die ze graag wil zien. Daarnaast is Brenda regelmatig te vinden als vrijwilliger in het asiel, waar ze bekendstaat als ‘de kattenknuffelaar’. Ze was een van de winnaars was van de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd en haar verhaal Summer Special werd opgenomen in de Romcomnibus. Vlak daarna won ze de schrijfwedstrijd van Loft Publishing met het verhaal Barrière.

Het verhaal

Didi Wantsum voelt zich helemaal gelukkig met haar twee katten Bonnie en Clyde en haar eigen kattenoppasbedrijf Snorriemorrie. Ze staat op het punt dertig te worden en haar leven zou nog veel completer zijn als ze als echte catlady een kitten van één specifiek ras zou mogen krijgen. Namelijk een ragdoll. Ze heeft twee beste vrienden en ze heeft hen dan ook heel duidelijk gemaakt dat ze dit graag voor haar dertigste verjaardag wil. Dat kan niet misgaan, zou je denken.

Echter haar vrienden Berber en Sylvester denken daar helaas toch wat anders over…. Ze geven haar een heus date-pakket en terwijl Didi niet op een relatie zit te wachten wordt ze meegesleept naar een speeddate event… En hier wordt voor haar weer eens duidelijk dat het niets voor haar is. Uiteindelijk betreedt ze, met tegenzin, de wereld van online dating. Dan komt ze in gesprek met iemand die haar weet te raken… Maar waarom blijft hij zo mysterieus? En waarom gaan hun afspraken steeds mis?

Mijn mening

Ik ben een echte dierenliefhebber en boeken over katten worden door mij meestal verslonden, dus toen wij op de World of romance-dag bij HarperCollins Holland hoorden dat Brenda een boek over katten uit ging brengen was ik meteen overtuigd. Dit boek moest ik lezen. En ik kan je zeggen, ik heb er absoluut geen spijt van. Het verhaal begint dat een relatie eigenlijk te vaak als te belangrijk wordt gezien en ik lig meteen dubbel van het lachen om de uitdrukkingen die Brenda gebruikt. Het gaat over een relatie en dan is het Klef en Bef. Maar vervolgens schrijft ze hier nog een stukje over vanaf het moment dat Klef en Bef samen gaan wonen.

Want Klef of Bef ontdekt dan dat de scheten van de wederhelft niet bepaald naar roosjes ruiken, romantiek een houdbaarheidsdatum heeft, het best een gemis is om niet meer als een zeester in bed te kunnen liggen en die extra verjaardagen van alle nieuwe familieleden eigenlijk best tijd- én geldrovend zijn.

Als je vrijgezel bent, zou je bijna geen relatie meer durven te beginnen. 🙂 Het is meteen duidelijk Didi zit niet op een relatie te wachten.
Je leert de verschillende hoofdpersonages goed kennen, vooral Didi natuurlijk en je sluit haar al vrij snel in je hart. Didi is een jonge vrouw die teleurgesteld is in de liefde en hierdoor geen nieuwe liefde meer aangaat. Ook merk je dat ze onzeker is en alleen hierdoor wil je haar al vaak zeggen dat ze goed is zoals ze is. Als ze dan toch besluit om een profiel te maken op een datingsite komt ze al snel in gesprek met Otis en ze hebben een goede klik. Echter al snel merk je als lezer, net als de beste vrienden van Didi, dat er iets niet klopt en je wilt haar toeschreeuwen ‘Doe het niet’, maar aan de andere kant hoop je als lezer dat je het mis hebt en dat het toch goed komt.

De ontknoping zit toch anders in elkaar dan ik in gedachten had en hier heeft Brenda mij aangenaam mee verrast.

‘Katzwijm’ is een heerlijke feelgood die heerlijk wegleest. Vooral het personage Didi sluit je al snel in je hart en ze is ook neergezet als een echt persoon. Ik kon me zo voorstellen dat dit een persoon was waar ik vrienden mee zou zijn en samen gezellige middagen door zou brengen.

Ook de verschillende katten en hun karakters vond ik erg leuk om over te lezen. Ik kan me voorstellen dat het boek wellicht iets te veel kat lijkt als je geen katten liefhebber bent, maar doordat het eigenlijke verhaal zich buiten de katten om, afspeelt, is dit ook een boek die voor de niet zo’n grote kattenfans een heerlijke feelgood om te lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Katzwijm
Auteur: Brenda Broekhart
Uitgever: HarperFirst
Aantal pagina’s e-book: 218
ISBN e-book: 9789402768329
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge