Brenda Beukering – De binnenkant van verdriet

binnenkant-van-verdriet

Informatie die te lezen is op de achterflap: En dan, zomaar op een vrijdagavond in oktober, wordt de grond onder mijn voeten weggeslagen, ben ik weduwe, hebben mijn kinderen geen vader meer, is alles leeg en stil. Zomaar. Op een vrijdagavond in oktober. De binnenkant van verdriet is een waargebeurd verhaal, geschreven vanuit het hart van Brenda Beukering, die in 2007 plotsklaps weduwe wordt van Marco. Ze vertelt haar herinneringen en emoties op een toegankelijke en aangrijpende wijze en beschrijft de worsteling van de eerste jaren na, zoals zij het noemt, de Oerknal. Centraal in het boek staan de keuzes die ze maakt om vooruit te komen en te overleven. De consequenties van haar keuzes zijn soms pijnlijk, maar gelukkig ook vaak om te lachen! Brenda neemt je mee in de emotionele rollercoaster na haar Oerknal.

Waargebeurde verhalen spreken mij altijd aan om te lezen. Dit boek al een hele tijd in bezit en sprak me heel erg aan, maar nog steeds niet gelezen. Dus nu werd het hoog tijd. Het boek is aan de dunne kant. Dus ik was benieuwd of en hoe diep op gevoel in gegaan werd en of het boek me zou kunnen raken.

Ik ben gaan lezen en het boek begint met waarom Brenda het boek is gaan schrijven. Het boek is opgebouwd door haar dagboek om te schrijven naar een verhaal, met soms stukken uit haar dagboek erin omschreven. Het boek laat duidelijk het gevoel van Brenda voelen. Ik was enkele keren geraakt door dit boek en merkte dat ondanks dat er niet heel diep op bepaalde gevoelens ingegaan wordt, het boek wel heel duidelijk maakt wat je als moeder en partner voelt als je man, vader van je kinderen, wegvalt. De boosheid en gevoel van oneerlijkheid komen duidelijk aan bod. Niet de verheerlijking van de gestorvene, maar werkelijk alle gevoelens die je als achtergeblevene voelt. Ook de alom bekende schuldgevoelens als ze zich weer een keer blij voelt, mag dit wel? Kan dit wel? Dit is zo treffend, de strijd die Brenda hier bij voerde lees je duidelijk tussen de regels door. Ik hoop dat Brenda momenteel gelukkig is en dit ook blijft.

Gegevens van dit boek:
Titel: De binnenkant van verdriet
Auteur: Brenda Beukering
Uitgeverij: uitgeverij van Brug
Aantal pagina’s Paperback: 118
Aantal pagina’s E-book: 98
ISBN Paperback: 9789065234520
ISBN E-book: 9789065234629
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge