Bokkenpootjestaart

Op internet kwam ik een recept tegen voor bokkenpootjestaart. Natuurlijk was ik heel nieuwsgierig hoe deze zou smaken. Aangezien ik bokkenpootjes echt lekker vind, moest ik deze taart dus wel gaan uitproberen. Dus ’s avonds nog naar de Albert Heijn gelopen om alles ervoor in huis te halen. Ik moest en zou deze taart meteen maken. Hoezo ongeduldig… 🙂 Aangezien Bryan ook een echte lekkerbek is, was die er meteen voor te vinden. Dus ’s avonds meteen aan de slag ermee. Maar de taart moet een aantal uur in de koelkast om op te stijven en dat de koekjes zacht worden, dus meteen eten zat er niet in. De volgende dag het ’s middags geproefd. En ik kan je zeggen. Zalig… Als je bokkenpootjes lekker vind, moet je deze taart gewoon een keer maken. De bereiding is heel simpel.

Wat heb je er voor nodig?


Voor het maken heb je een springvorm nodig. Die van mij is 20 cm doorsnede. Een mixer, 2 kommen en een snijplank. Ik leg onder in de springvorm altijd een vel bakpapier, zodat het snijden van de taart makkelijker is.

Om de taart te maken heb je nodig:

  • 400 ml slagroom
  • Suiker naar smaak
  • 2 pakjes klopfix.
  • Dr.Oetker kloppudding vanille
  • 200 ml melk
  • 3 a 4 pakken bokkenpootjes

Ik ben begonnen met de slagroom te kloppen. Hier heb ik suiker bij gedaan, zoals ik dit altijd doe. In dit geval 2 schepjes suiker en de 2 pakjes Klopfix toegevoegd.Hierna gemixt tot de slagroom mooi stevig was.


Hierna heb ik de Dr.Oetker kloppudding vanille met de melk geklopt. Op de verpakking staat dat er 500 ml melk bij het puddingpoeder moet, echter hier doe je maar 200 ml melk erbij, anders wordt de pudding te dun. Het moet een stevige pudding worden. Laat deze pudding even staan. Hij stijft echt snel op. Meng deze hierna met de slagroom. Ik heb dit voorzichtig met de mixer (op lage stand) gedaan. Zodat de pudding goed onder de slagroom gemengd wordt en je een soort vanille slagroom krijgt.


Dan pak je de springvorm erbij en de bokkenpootjes. Ik heb ook een snijplank gebruikt omdat je de bokkenpootjes door het midden moet snijden. Leg de helften op de bodem van je springvorm. Zoals je op onderstaande foto ziet heb ik de gaatjes er tussenin opgevuld met kruimels en brokstukjes van de bokkenpootjes. Zodat de bodem goed bedekt is. 
Hierna doe je ongeveer de helft van het vanille slagroom mengsel bovenop de laag bokkenpootjes. Zodat de hele laag bedekt is. Hierna leg je dan weer een laag gehalveerde bokkenpootjes. En daar leg je weer een laag vanille slagroom mengsel bovenop. Hierna heb je nog bokkenpootjes over en deze steek je bovenop in de taart. Totdat de taart helemaal bedekt is met bokkenpootjes. Zodat het ongeveer uitziet zoals onderstaande foto.


Hierna plaats je de taart een tijd in de koelkast. Hierdoor stijft de slagroom verder op en worden de bokkenpootjes wat zachter en wordt het meer een geheel. Als je hem aansnijdt haal je de rand van de springvorm van de taart en snijdt je de stukken die je nodig hebt er vanaf.

Ik zou de stukken wel niet te groot snijden, want de taart is best machtig, maar oh zo lekker. Dus smullen maar.

Bij deze taart kun je eventueel ook nog advocaat gebruiken. Dan voeg je ongeveer 3 a 4 eetlepels advocaat aan het vanille slagroom mengsel toe, echter omdat ik advocaat echt niet lekker vind, heb ik deze dus niet gebruikt in de taart.

Dus aan de slag en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge