Boekenboek + Winactie

In de catalogus van BBNC Uitgevers zagen wij het ‘Boekenboek’ staan. En omdat boeken echt ons ding is, konden we dit boek natuurlijk niet voorbij laten gaan. Na een mailtje naar de uitgever, kregen we al snel antwoord terug dat we het boek zouden ontvangen bij verschijning. En vlak na verschijning hadden we het boek dan ook in de bus. Hier willen we BBNC uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Boekenboek is het meest complete boekenjournal ooit, met ruimte voor 100 leesverslagen en volop lijstjes, trackers en challenges die je uitdagen om meer te lezen. Schrijf op welke boeken je nog wilt lezen, houd lijstjes bij van je favoriete boeken en auteurs, en noteer mooie quotes. Houd bovendien een inventaris bij van alle boeken die je op de boekenplank hebt liggen en van de boeken die je leent of uitleent.

De cover

De cover is oker met wit gestreept. In het midden staat Boekenboek. De naam staat per twee letters onder elkaar. Er zit een strook om de cover met de tekst ‘Een journal voor 100 boeken’. Met allemaal opengeslagen boeken. Deze strook vind ik wel erg leuk. De cover zelf spreekt mij minder aan, maar omdat er Boekenboek op staat zou het me toch opgevallen zijn in de boekhandel.

Mijn mening

Ik houd sowieso al altijd digitaal bij wat ik lees, maar vaak heb ik onder het lezen dat mij dingen in vallen die ik graag wil noteren, of leuke quotes uit een boek die ik wil onthouden. En tot nog toe schreef ik dat vaak bij de notities in mijn telefoon, om dan heel snel in de vergetelheid te raken. Met dit ‘Boekenboek’ heb je al die dingen mooi bij elkaar. En met plek voor 100 boeken is dat voor de meeste lezers toch wel voor enige tijd voldoende.

Het boek is opgedeeld in verschillende onderdelen. Meteen vooraan in het boek kun je zien wat je allemaal tegenkomt.
O.a. Boekenkast, Wensenlijst, Quotes en Leesverslagen.

Ieder deel is mooi opgedeeld, je ziet aan de zijkant meteen waar je welk onderdeel vindt en zo kun je het Boekenboek ook snel op de goede plek open slaan. Ook zit er een leeslint in het boek. Deze kun je makkelijk bij je geliefde onderdeel van het Boekenboek leggen.

Ik zal hieronder ieder onderdeel apart bespreken.

Boekenkast

Bij het onderdeel ‘Boekenkast’ vind je op iedere pagina een letter van het alfabet. Hier kun je je eigen boeken noteren per letter. Dit is een leuk onderdeel in het boek, maar ik denk dat dit vooral leuk is, als je verzameling nog niet te groot is. We hebben ondertussen drie grote boekenkasten met boeken, en dit is mij eerlijk gezegd te veel werk om dat allemaal te gaan noteren. Ik weet gelukkig wel zo ongeveer welke boeken wij in bezit hebben.

Wensenlijst

Het volgende onderdeel is ‘Wensenlijst’ en ik denk dat deze bij iedere boekenwurm oneindig lang is. Maar je hebt wel altijd een aantal boeken die echt favoriet zijn en die natuurlijk hogerop op het wensenlijstje staan. En wat ik er zelf wel erg handig aan vind, is dat je zo wel een lijstje hebt, voor als iemand je vraagt welk boek wil je graag hebben, want vaak wil ik er zo veel, en op het moment dat iemand het vraagt weet ik geen titel te noemen. Op zo’n moment is dan een wensenlijst ideaal. Je pakt het erbij en kunt zo genoeg titels noemen.

Favorieten

Iedereen heeft in de loop der tijd wel een favoriet boek. Zo heb ik in 2019 ‘De zaak Ronald V.’ gelezen en nog langer geleden heb ik bijvoorbeeld ‘Kanjer Guusje‘ gelezen en dit is ook een boek wat altijd is blijven hangen. En het blijft gewoon leuk om over een hele tijd weer door je favorieten te bladeren en dan deze boeken weer tegen te komen en terug te denken hieraan.

Trackers

Bij de trackers die hierin staan, gaat het er meer over om de tijd van het lezen te bevorderen. Je houdt de datum en de tijd bij en hoeveel minuten je gelezen hebt. Wij zijn alle twee echte veel-lezers en dan is zo’n tracker eigenlijk overbodig. Maar ik denk wel dat iemand die eigenlijk meer wil lezen dit als een ideaal middel zou kunnen zien. Dan heb je toch een soort stok achter de deur om meer te lezen.

Challenges

Bij challenges vind je leuke uitdagingen om het lezen nog leuker te maken. Zo is er een challenge om 30 dagen achter elkaar te lezen, en een andere challenge om het alfabet door het jaar te lezen, door iedere maand een boek te lezen met een bepaalde letter. Dit vind ik echt leuke uitdagingen en zeker als je niet iedere dag leest, is zo’n 30 dagen challenge extra leuk.

Quotes

Hoe vaak kom je tijdens het lezen niet een leuke quote tegen, waarbij je denkt die moet ik onthouden? Daar heb je nu de oplossing voor. In dit onderdeel heb je genoeg ruimte om de quote op te schrijven, maar wat ik echt fijn vind, is dat je er ook de auteur en de titel van het boek bij kunt zetten. Nu heb ik vaak zoiets dat ik een quote op schrijf en dat ik me na een tijd afvraag uit welk boek de quote afkomstig was. Dit is nu verleden tijd. Echt een heerlijke oplossing.

Leesverslagen

En dan het grootste deel in het boek, de leesverslagen. Wil je een uitgebreid verslag maken van een boek wat je gelezen hebt. In de leesverslagen heb je genoeg ruimte om de gegevens van het boek te vermelden. Aan te geven wanneer je het boek bent gaan lezen. Maar ook dingen zoals ‘Belangrijkste personages/onderwerpen’, ‘Titelverklaring’, ‘Sterke en Zwakke punten’ en ‘Thema’s en motieven’ komen aan bod. Ook is er genoeg ruimte om een eindoordeel te geven. Er is ruimte voor 100 boekverslagen. Hier kan een gemiddelde lezer toch wel even mee vooruit. Achter de leesverslagen vind je nog een overzicht, waarbij je de titels van de boeken die je in de leesverslagen hebt gebruikt kunt opschrijven. Zo heb je in één oogopslag duidelijk welke boeken je besproken hebt.

(Uit)geleend

Wat je niet in het overzicht aan de zijkant ziet, is dat helemaal achterin nog een overzicht vind van de boeken die je geleend of uitgeleend hebt. Je kunt de titel, van en datum invullen. Ook kun je hier aanvinken of het boek teruggegeven is. Er is een lijst met Geleend en een lijst met Uitgeleend. Bij ‘Uitgeleend’ staat ook ‘Titel’, ‘Van’, ‘Datum’ en ‘Teruggegeven? Ik zou dan liever zien dat er in plaats van het woordje ‘Van’ ‘Aan’ zou staan. Ik vind ‘Uitgeleend van’ een beetje onlogisch en had eerst het vermoeden dat daar de auteursnaam ingevuld moet worden, maar eigenlijk is het logischer als daar diegene komt te staan die je het boek leent of van wie je het boek hebt geleend. Want anders raak je het overzicht snel kwijt wie je wat geleend hebt, vooral bij meerdere boeken en meerdere mensen die lenen.

Ik vind dit ‘Boekenboek’ een erg leuk boek om al je boekgerelateerde dingetjes in bij te houden. Er zijn zeer zeker meer van zulke boeken, maar de meeste die ik ken zijn lang niet zo uitgebreid. Ik ben erg tevreden met dit ‘Boekenboek’ en zal hem zeer zeker gaan gebruiken om mijn ‘recensies’ te maken.

Inkijkexemplaar

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bekijk dan zeker onderstaand inkijkexemplaar.

Boekenboek

Gegevens van dit boek:
Titel: Boekenboek
Uitgever: BBNC uitgevers/Mus creatief
Aantal pagina’s hardcover: 256
ISBN hardcover: 9789045326238
Prijs hardcover: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen een fysiek exemplaar van ‘Boekenboek’ verloten. Hier willen wij BBNC uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Boekenboek’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel deze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 26 maart 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

One thought on “Boekenboek + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge