Boekblogger enquete 2016/2017

Bij Joanny van de site Nerdymommy las ik een blog over boekblogger enquete 2016/2017. Dit leek me echt zo leuk, dat ik besloten heb om mee te doen en de vragenlijst in te vullen. Het zijn heel wat vragen. Maar dat is alleen maar leuk!

 • Wat is het beste boek dat je in 2016 hebt gelezen?
  Ik heb verschillende goede boeken gelezen het afgelopen jaar. Maar ik was het meest geboeid door het boek Schaduwkinderen van Linda Jansma. Dit is het eerste boek in een serie. De serie is “Het cirkel van het kwaad”. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het volgende deel.
 • Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?
  Het boek van Bjorn Thimister – Paul S. Het boek gaat over een moord die een aantal jaar geleden hier in Kerkrade gebeurd is en aangezien Bjorn Thimister ook misdaadverslaggever is, had ik meer inhoud van dit boek verwacht, echter waren het vooral veel details wat al bekend waren en was het weinig vernieuwend.
 • Welk boek heeft je enorm weten te verrassen in 2016?
  Het boek Judas van Astrid Holleeder. Normaal heb ik altijd zo iets als boeken in eens immens populair is, dat ik het eigenlijk bijna altijd vind tegenvallen, echter dit boek wist mij echt aangenaam te verrassen. Het wist mijn aandacht heel goed vast te houden en ik wilde steeds verder lezen.
 • Als je van alle, door jouw gelezen boeken in 2016 slechts een boek aan mocht raden… welk boek zou je dan kiezen?
  Dan zou ik toch het boek Schaduwkinderen van Linda Jansma kiezen. Het boek is spannend en heel realistisch geschreven. Het omschrijft een problematiek waar we helaas tegenwoordig veelvuldig mee te maken hebben.
 • Wat is de beste trilogie / reeks die je in 2016 hebt ontdekt?
  Ik heb het eerste boek uit de reeks Unit plaats delict gelezen en dit boek beviel me heel erg goed. Ik heb de andere 2 boeken ook nog op mijn nog te lezen stapel liggen.
 • Welke nieuwe, veelbelovende auteur heb je leren kennen in 2016?
  Jobien Berkouwer. Met het boek Zomermeisjes. Dit was een erg spannend en meeslepend boek. Ik ga zeer zeker het boek van haar lezen als een nieuw uit komt.
 • Heb je dit jaar boeken gelezen buiten je comfort zone?
  Ja, o.a. Gevangen wind van Janine van der Hulst-Veerman. Dit was een historische roman. En ik lees wel eens romans, maar eigenlijk nooit historische romans. En ik was aangenaam verrast door dit boek.
 • Wat is het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je hebt gelezen het afgelopen jaar?
  Dat zijn toch wel verschillende boeken geweest. O.a. Zomermeisjes van Jobien Berkouwer, Schaduwkinderen van Linda Jansma en Joyce Spijker met in de familie.
 • Welk, van de door jou gelezen boeken in 2016, had de allermooiste cover?
  Op de een of andere manier sprak de cover van Sterke meisjes huilen niet, mij heel erg aan. Het laat een heel kwetsbaar meisje zien. Waardoor ik meteen zo’n gevoel had dat er een hoop mee gebeurd was en dat bleek ook zo te zijn.
 • Wat is je favoriete personage uit de boeken die je las in 2016?
  Lot van Dijk uit het boek Zomermeisjes. Een heerlijke eigenwijze werkwijze. Niet zomaar standaard de regeltjes volgen.
 • Welk boek heeft de diepste indruk op je gemaakt dit jaar?
  Het boek van Rob Stoker. 30 Messteken. Waarin hij de moord op zijn dochter beschrijft en de justitiële molen waar hij daarna inkomt.
 • Welk gelezen boek in 2016 had een scene die zoveel indruk op je maakte dat je er meteen met iemand over MOEST praten?
  Poeh goede vraag. Ik weet dat ik over het boek Judas van Astrid Holleeder wel meer gepraat heb. Dat ik bepaalde stukken wel aangehaald heb.
 • Wat is je favoriete relatie (romantisch, familie, vriendschappelijk, enz…) uit de boeken die je hebt gelezen in 2016?
  Ik denk toch wel dat ik de relatie van Valerie met Mick in het boek Zonder jou van Chantal van Gastel wel heel apart vind en die is me ook wel heel erg bijgebleven. Niet zo zeer qua romantisch of vriendschappelijk. Maar meer om de moederliefde voor haar zoon.
 • Wat is het beste boek dat je in 2016 hebt gelezen naar aanleiding van een recensie?
  Ik lees eigenlijk zelden een recensie van te voren. Ik lees wel eens een recensie nadat ik een boek gelezen heb en de recensie geschreven heb. Maar zelden als ik het boek nog niet gelezen heb.
 • Welk door jou gelezen boek in het afgelopen jaar zou je graag terug willen zien in de bios? En met welke acteurs in de hoofdrol?
  Geen. Ik vind de film altijd een slap aftreksel van een boek. En vind het zelf fantaseren over een boek toch veel fijner dan wanneer je het voorgekauwd in een film krijgt.

 • Wat is / zijn je favoriete boekenblog(s) van 2016?
  Ik heb Mara Tegendraads ontdekt en ze is niet alleen een boekenblog, maar ik kom toch erg graag op haar blog. Daarnaast bezoek ik Connie’s boekenblog en Mieke’s blog Graag gelezen vrijwel dagelijks.
 • Welke review die je hebt geschreven in 2016 is je favoriet?
  Mijn favoriete review van het afgelopen jaar is de review van het boek Het meisje dat het van IS won.
 • Wat is je favoriete boekgerelateerde ontdekking van 2016?
  Ik denk toch wel het vriendschappelijke onder de boekbloggers. Ik merk dat boekbloggers elkaar echt ondersteunen en helpen. Zo ben ik dit jaar met mijn blog opnieuw gestart, maar dan met een nl-domein naam en uit het niks werd soms zomaar een winactie of review gedeeld. Dit vond ik echt super. En doe ik dus ook regelmatig terug. En merk dat mijn likers op mijn facebookpagina dit ook waarderen.
 • Wat is jouw mooiste boekenblogmoment van het afgelopen jaar?
  Ik denk toch wel mijn eigen domeinnaam. Ik blogde eerst op blogspot. Echter toen nam ik het niet zo heel serieus, tot mijn vriend zei zet je eigen site toch ook op een eigen domein. We hebben samen nog een website namelijk Volwassenen kleuren ook en die site nam ik veel serieuzer dan mijn boekenblog site. Nu heb ik de domeinnaam koukleum.nl en ben ik meteen een stuk serieuzer er mee bezig. En vind ik het ook nog eens veel leuker. Zelfs zo leuk dat ik mijn vriend ook besmet heb en dat hij ook een eigen domeinnaam genomen heeft.
 • Heb je meegedaan aan challenges in 2016? Zo ja, hoe is dat uitgepakt?
  Omdat ik begin 2016 niet echt met lezen bezig was had ik me niet opgegeven voor een challenge. Ik was op dat moment al blij als ik 5 boeken zou lezen. Dat zijn er uiteindelijk toch meer geworden.

 • Aan welke boeken ben je niet toegekomen in 2016, en staan nu dus bovenaan je nog-te-lezen-lijstje?
  Deel 2 en 3 van de serie Unit plaats delict en in een donker, donker bos. Dat zijn toch wel de boeken die bovenaan op mijn lijstje staan, al wordt mijn nog te lezen lijstje altijd langer en langer.
 • Naar welke boeken die in 2017 worden verwacht kijk je het meest uit?
  Ik kijk uit naar verschillende boeken. O.a. Igor Znidarsic – De blindganger,Dennis Kramers – King coke, Virginia vallejo – ik was de vrouw van Escobar, Robert Domes – mist in augustus en Eve Haas – De geheimen van het dagboek. En dan ben ik beslist nog enkele geweldige boeken vergeten. Een van de boeken waar ik heel erg naar uitgekeken heb is het boek van Marelle Boersma – Blinddate. Maar ik heb de eer om mee te mogen doen aan de blogtour en ben dus al in dit boek aan het lezen.
 • Wat hoop je in 2017 te bereiken met lezen / bloggen?
  Ik hoop vooral heel veel plezier te houden in het bloggen en lezen. Daarbij leuke contacten op te doen via twitter, facebook en andere blogs. Door middel van lezen en reageren op andere blogs (wat ik nu nog veel te weinig doe *bloos*)
 • Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja, welke?
  Ja, ik doe mee aan de reading-challenge van Hebban.Ik heb niet zo hoog in gezet, en heb aangegeven dat ik 35 boeken wil lezen dit jaar. Ik heb afgelopen jaar een grote leesdip gehad waardoor ik nu de lat niet zo heel hoog wil leggen.

Wil je zelf ook de boekbloggersenquete 2016-2017 invullen? Of blogs lezen van anderen lezen die deze enquete ingevuld hebben? Neem dan een kijkje bij Nerdymommy.

One thought on “Boekblogger enquete 2016/2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge