Marelle Boersma – Blind date


Van De Crime Compagnie ontving ik het boek Blind date geschreven door Marelle Boersma om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik de Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.Dit blog is tevens onderdeel van een Blogtour. Dus de afgelopen tijd heb je wellicht op collega blogs, ook recensies gelezen van het boek Blind Date.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt. Haar blog groeit uit tot een gigantisch populaire plek waar mensen elkaar ontmoeten. Ze krijgt steeds meer reacties, maar een van haar volgers is wel erg fanatiek. Hij wil háár. Het leven van Moon staat op het spel. Er is een oplossing, maar die is wel erg rigoureus…  

Ik vind tot nog toe bijna alle boeken van Marelle Boersma erg goed, dus toen ik zag dat er een nieuw boek uitkwam was ik erg benieuwd. En was ik ook erg blij dat ik aan deze blogtour mee mocht doen.
Toen het boek binnen kwam, ben ik vrijwel meteen gaan lezen. Het boek wordt verteld vanuit 3 verschillende personen. Dit is makkelijk te herkennen. De hoofdstukken dragen de naam van de persoon die het verhaal verteld. De personen die het verhaal vertellen zijn Moon, de hoofdpersoon, die single is en via het datingcircuit op zoek is naar haar geluk en alles wat ze meemaakt ook bijhoudt op een blog. Amy, dit is de beste vriendin van Moon, en zij is werkeloos, dit bevalt haar echter best goed, en Amy wil vooral steun geven aan Moon. Als derde persoon is er Tanja, Tanja is de werkgeefster van Moon, en heeft heel toepasselijk de naam Tanja Tang gekregen.

Deze 3 personen vertellen afwisselend het verhaal en hoe hun dit beleven.  Dan is er nog een belangrijke rol voor Nick weggelegd. Nick is een oude liefde van Moon, met wie ze door toeval weer in contact komt.

Het verhaal wordt goed opgebouwd, en in het begin had ik het gevoel alsof ik een chicklit aan het lezen was, het ging er vrij gemoedelijk aan toe. Tot soms een stukje wat je een beetje de kriebels gaf. Dit zorgde er wel voor dat het steeds interessant genoeg bleef om door te lezen. Echter naarmate het boek vordert begint de dreiging ook steeds meer toe te nemen, maar had ik ook steeds meer het gevoel te krijgen dat bepaalde dingen niet klopten. Het hield me zo erg bezig, dat ik wilde blijven lezen, want ik wilde weten hoe het nu in elkaar zat.

Op het feest komt uiteindelijk de ontknoping en die was toch nog anders dan ik verwacht had. Ik had de hele tijd toch iemand anders in mijn hoofd als verdachte. Dus dat heeft Marelle heel goed gedaan. Ik wil niet verder er over uitweiden omdat ik niets wil verraden van het verhaal, om de spanning van dit verhaal voor de lezer hoog te houden.

Ondanks dat het boek aanvankelijk leest als een chicklit kruipt het echt onder je huid en blijft het op je zenuwen werken om uit te zoeken hoe het nu in elkaar zit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Blind date
Auteur: Marelle Boersma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 300
ISBN Paperback: 9789461092069
Prijs Paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Marelle Boersma – Blind date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge