Cristina Caboni – De bloementuin

Door Xander uitgevers werd ik benaderd of ik mee wilde doen aan de blogtour van het boek “De bloementuin” geschreven door Cristina Caboni. Dit leek me een leuk boek, dus ik wilde graag mee doen aan deze blogtour. Ik ontving het boek en heb er een recensie over geschreven. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Iris Donati in Londen haar evenbeeld tegen het lijf loopt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Deze vrouw, Viola, moet haar verloren tweelingzus zijn.
Twintig jaar lang werden de zussen van elkaar gescheiden. Op zoek naar hun wortels beginnen ze samen aan een zoektocht die hen naar hun geboorteplek leidt: een huis in Toscane met een betoverende tuin vol exotische bloemen. Voor het eerst in hun leven voelen de zussen zich thuis en volledig begrepen.
Maar niet alles is wat het lijkt. De villa verbergt een groot geheim. Kunnen Iris en Viola het mysterie van hun verborgen verleden ontrafelen? En wat gaat er schuil in het hart van de tuin? 

In “De bloementuin” leren we Iris kennen die als bloemenfee werkt voor het tijdschrift “Onze tuin”. Als bloemenfee, zoals haar rubriek in het tijdschrift heet, beantwoord ze mails die ze ontvangt van lezers. Voor het tijdschrift mag ze naar ‘De Chelsea Flower Show’ in Londen. Als ze op deze show rond loopt, ziet ze opeens haar evenbeeld staan. Als ze vraagt wie ze is, krijgt ze geen antwoord. En deze vrouw loopt weg en Iris blijft met een hoop vragen achter. Als ze in de bed & breakfast waar ze logeert haar vader belt, krijgt ze niet de reactie die ze verwacht. Haar vader wil vooral weten hoe het met de onbekende vrouw is. Iris is van de kaart. Ze krijgt te horen dat ze naar huis moet gaan en dat haar vader zo snel mogelijk naar huis komt. Als haar vader thuis komt, krijgt ze te horen dat er toch familie is en dat ze zelfs een tweelingzus heeft. Haar vader beslist dat ze haar familie gaat leren kennen. Echter als Francesco (de vader) telefoon uit Italië krijgt dat zijn moeder ziek is, worden de plannen gewijzigd en gaan ze eerst naar Italië. Hier blijkt dat zijn moeder andere plannen heeft met de tweeling. Zij moeten de tuin redden. Maar gaat hun dit lukken?

Ik zat al vrij snel in het verhaal. Ik had het gevoel dat Iris iets miste in haar leven. Alsof ze een leeg gevoel had. Achteraf komt ze er achter dat dit kan komen doordat ze altijd haar tweelingzus gemist heeft, waar ze het bestaan niet van wist. Als ze naar Toscane afreizen om naar haar oma te gaan, krijgt ze al snel het gevoel dat ze thuiskomt. Als een tijdje later haar zus Viola ook naar Toscane komt voelt Iris zich helemaal op haar plek. Het verhaal wordt afgewisseld met een verhaallijn die verteld wordt vanuit Bianca. Lange tijd blijft onduidelijk hoe dit in elkaar zit, want Bianca is lang geleden overleden. Hoe kan deze verhaallijn dan in dit verhaal passen? Echter dit wordt op een bepaald moment duidelijk en is erg goed in het verhaal toegepast.

Het boek leest heerlijk makkelijk weg en door de schrijfstijl van Cristina Caboni waan je je echt in de tuin van de Donati’s. Je voelt hoe de oma van Iris bang is de tuin te verliezen en leeft mee hoe Iris en Bianca op onderzoek gaan. Hier mag van mij wel een vervolg op komen. Ik ben wel benieuwd hoe het met Iris en Bianca verder gaat.

Ieder hoofdstuk begint met informatie over een bepaalde bloem of bloemen. Hierdoor leer je wat meer over bloemen en wat ze voor positief effect hebben. Dit vond ik echt een leuk extraatjr bij ieder hoofdstuk en past echt goed bij dit boek, omdat het echt de liefde voor de natuur en bloemen weergeeft. Als je ook een natuur of bloemenliefhebber bent, dan zul je dit boek zeker waarderen.

Gegevens van het boek:
Titel: De bloementuin
Auteur: Cristina Caboni
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 333
ISBN paperback: 9789401607339
ISBN E-book: 9789401607346
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge