Bijdehand vier seizoenen inspiratie voor Handlettering en tekenen


Van Unieboek Spectrum ontving ik het boek “Bijdehand Handlettering en tekenen” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Unieboek Spectrum hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Handletteren is de nieuwe trend. Je ziet het tegenwoordig overal, op het krijtbord van je favoriete coffeebar, in etalages op het raam, in restaurants op de menukaart en in huis aan de muur. Met Nederlandse illustratrice Hyshil Sander, onder andere bekend van het boek New York Londen Milaan Parijs, leer je hoe je zelf ook deze mooie teksten kan maken!

In Bijdehand, waar je letterlijk bij de hand genomen wordt, leer je niet alleen hoe je mooie teksten schrijft, maar het biedt ook inspiratie aan de hand van de vier seizoenen! Met behulp van stap-voor-stap oefeningen tover je alledaagse dingen, zoals menukaarten en schoolspullen, om tot iets bijzonders. Iedereen kan het!

Dit boek is opgebouwd uit de 4 seizoenen, Lente, zomer, Herfst en winter. Dit is een hele andere aanpak als andere handletter boeken en dit vind ik hier wel heel erg leuk aan. Dit boek begint eerst met de hoofdstukken Regels om te breken, Goed om te weten en Over de schreef. Hierna komen de stukjes van de 4 seizoenen.

Ik heb ondertussen al wat geoefend wat handletteren betreft, maar ik vind mezelf nog steeds niet goed genoeg. En ik mis heel vaak inspiratie en vraag me vaak af waar ik die inspiratie vandaan kan halen. Ja Pinterest en Instagram. Maar ik wil wel origineel zijn. En dan komt het boek “Bijdehand” om de hoek kijken. In dit boek wordt heel mooi uitgelegd hoe je aan de hand van de verschillende seizoenen ook inspiratie op kunt doen.

Zo heb je in de herfst bijvoorbeeld halloween. En wat is er leuker dan een halloween-achtige uitnodiging te maken. Met kerst kun je een mooie versiering maken om Merry Christmas.

Daarnaast komen ook de verschillende technieken op bijvoorbeeld porselein of textiel aan bod. Handletteren is niet alleen op papier. Je kunt ook heel goed handletteren op allerlei andere materialen. Waarom niet dat witte kopje een leuke tekst of versiering geven. Zo kun je ook een cadeau personaliseren.

Ook krijg je ideeën welke techniek goed bij welk seizoen past. Zo denk je bij de lente eerder aan dieren, jonge dieren, vrolijkheid. En bij de herfst eerder aan regen. Dat kun je natuurlijk ook in het handletteren terug laten komen.

Ik merk dat ik door het boek te lezen opeens heel veel ideeën krijg van wat allemaal mogelijk is. Iedere keer als ik verder lees, denk ik oh ja dat kan ook nog. Dit is echt mijn inspiratieboekje geworden.

Conclusie: Het enige wat ik een beetje jammer vind aan het boek, dat er heel weinig ruimte is, om al die leuke dingen uit te werken. Dit zul je toch in een eigen schrift of op een vel papier moeten doen. Terwijl het ook leuk is om die inspiratie die je hebt ook later terug te zien in het boek. Maar verder weet ik zeker dat ik dit boek nog heel vaak ter hand zal nemen om inspiratie op te doen en de tips nogmaals toe te passen. Want 1 ding blijft heel belangrijk bij handletteren, oefenen, oefenen, oefenen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bijdehand, vier seizoenen inspiratie voor Handlettering en tekenen
Auteur: Hyshil Sander
Uitgever: Unieboek Spectrum
Aantal pagina’s:
ISBN: 9789000347377
Prijs: € 15,00
Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

 

 

2 thoughts on “Bijdehand vier seizoenen inspiratie voor Handlettering en tekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge