Benjamin Ludwig – Ginny Moon heeft gelijk

Van HarperCollins ontving ik het boek “Ginny Moon heeft gelijk” geschreven door Benjamin Ludwig om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet ’s ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden – iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend… 

De cover spreekt mij heel erg aan. Op de voorgrond staat een open koffer met een quote van Graeme Simsion de auteur van “Het Rosie project”. Er boven staat op een muur (ik heb een gevoel alsof het een krijtbord muur is.) de titel en auteur met heel veel stippellijntjes en pijltjes. Die stippellijntjes en pijltjes stel ik me voor dat dat de gedachten van Ginny Moon zijn. Heel veel gedachten die alle kanten op gaan. En die beredeneren waarom iets is zoals het is. Erg goed uitgedachte cover.

Het boek gaat over Ginny, die in het blauwe huis woont bij Maura en Brian, die haar adoptieouders zijn. Ginny is veertien jaar oud, maar leeft nog met de gedachte hoe alles was toen ze negen jaar was en bij haar biologische moeder weg gehaald werd. Lange tijd wordt Ginny, die het regelmatig over haar babypop heeft, niet geloofd. En ondanks dat ze eindelijke een thuis heeft, heeft ze toch het verlangen om terug te gaan naar Gloria, haar biologische moeder. Waarom? En komt het nog goed tussen Ginny en haar adoptieouders?

Ik vind het echt goed gedaan door Benjamin Ludwig. Het verhaal wordt verteld vanuit de veertienjarige Ginny. Door haar autisme is niet altijd alles even duidelijk voor haar. Echter door de zinsconstructies kunnen we als lezer ook een inkijkje krijgen hoe de volwassenen in het verhaal, zoals o.a. haar ouders, leerkrachten,enz… staan. Zo krijg je dus zicht op beide kanten van het verhaal. Dit vind ik op een geweldige manier gedaan door de schrijver. Sowieso is het, door de auteur, erg goed gelukt om zich te verplaatsen in het hoofd van een veertien jarig autistisch meisje. Ik vind dit echt een super goed debuut en hoop dat we nog veel van Benjamin Ludwig horen.

Dit boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ginny Moon heeft gelijk
Auteur: Benjamin Ludwig
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 303
ISBN paperback: 9789402725308
ISBN E-book: 9789402752540
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge