Belinda Aebi – De verborgen vrouw *Blogtour*

Aangezien ik het vorige boek van deze auteur met veel plezier gelezen had, was ik benieuwd naar nieuw werk van haar hand. Dus toen ik zag dat ze bezig was aan een nieuw boek, was ik meteen nieuwsgierig. Omdat de flaptekst me erg aansprak schreven wij ons in voor de blogtour rond deze titel. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Hamley Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen.

Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op.

De cover

Op de cover is het gezicht van een jonge vrouw te zien en op de achtergrond een verlaten fabriekshal. Ik neem aan dat dit de oude jutefabriek is. Doordat wij zelf de hobby urban exploring, het bezoeken van verlaten panden, hebben gehad spreekt deze cover mij erg aan. Ik zou het boek, aan de hand van de cover, zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te lezen.

De auteur

Belinda Aebi is een auteur die al jarenlang haar sporen verdient in de misdaadwereld. Elf succesvolle thrillers gingen vooraf aan De Verborgen Vrouw, zoals Het Dorp, Troebel Water, Comeback en Ademnood.

Het verhaal

Hoofdrechercheur Stef Michiels en de specialiste van het forensisch lab staan voor een raadsel, want tijdens het slopen van een oude fabriek worden er twee skeletten gevonden. Ze liggen hand in hand onder de betonvloer van het magazijn van de oude jutefabriek. Al snel wordt het, na onderzoek, duidelijk dat ze er al minstens vijftig jaar liggen. Als Michiels en zijn team verder speuren komen ze tot de conclusie dat het tweetal om het leven is gebracht, maar de vraag wie ze zijn blijft lange tijd onbeantwoord. Tot er meerdere verdachten opduiken…

Mijn mening

Zoals ik in mijn recensie van ‘Het Dorp‘, haar vorige boek, al aangaf, was Aebi een auteur die ik zou gaan volgen, en zo geschiedde. Want de cover nodigde uit en de korte inhoud sprak mij aan, dus kon het niet anders dan dat ik dit boek ging lezen.

Nadat ik het boek opensla wordt het mij meteen duidelijk dat het een boek van Hamley Books is. Aan de layout is in dit boek natuurlijk ook weer de nodige aandacht besteed, zoals we van deze uitgeverij gewend zijn. Dit maakt het altijd weer een feestje om te starten in een boek.

Als eerste lezen wij een stuk over ‘M.L.’. Ze is in een discotheek en danst er op los. Ze geilt alle mannen op, of ze nu oud of jong zijn. Dit stuk maakt mij nieuwsgierig, want wie is die ‘M.L. precies? Ik wil er alles van weten en besluit om snel verder te lezen en sla de bladzijde om.

In het eerste hoofdstuk dat volgt maken wij kennis met onder andere Stef Michiels. Hij is aanwezig in het mortuarium van Universitair ziekenhuis in Antwerpen bij een lijkschouwing van twee lichamen die zijn gevonden bij de afbraak van ‘De Correctie’, de oude jutefabriek. Wat mij al snel duidelijk wordt is dat Aebi uitgebreid research gedaan heeft naar lijkschouwingen. Ze heeft ervoor gekozen om de hele lijkschouwing stap voor stap te beschrijven en gooit de lezer erg veel informatie toe. Dit was voor mij persoonlijk een beetje too much. Dit zorgde er tevens voor dat het verhaal niet lekker op gang kwam. Echter na een aantal hoofdstukken, als hoofdrechercheur Michiels en inspecteur De Roover op onderzoek uit gaan, neemt de spanning gelukkig toe. En vanaf dat moment heb ik ook moeite om het boek aan de kant te leggen en wil ik doorlezen om te weten hoe de vork in de steel zit.

Het verhaal, en de personages, zijn goed uitgewerkt. Ondanks dat het verhaal traag op gang kwam, heb ik het wel met veel plezier gelezen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker eens het inkijkexemplaar op Bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley Books doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘De verborgen vrouw’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: De verborgen vrouw
Auteur: Belinda Aebi
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 348
ISBN paperback: 9789464208375
ISBN e-book: 9789464208382
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge