Bart Debbaut – De mol

Wie kent het televisieprogramma “Wie is De Mol” niet? Dit immens populaire programma kijken we hier in huis ook, wel pas sinds 2 seizoenen, maar hé, beter laat dan nooit he… En sindsdien ook echt verslaafd aan “Wie is De Mol”. Een geweldig programma waarbij je zelf ook altijd probeert te raden wie de mol is. En nu heeft Bart Debbaut hier een boek over geschreven. Deze moest ik dus wel lezen. Ik ontving van Uitgeverij Lannoo hier een recensie exemplaar van. Ik wil Uitgeverij Lannoo hier dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een groep van tien kandidaten – waaronder één saboteur – maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Een prachtige locatie en spannende opdrachten: het avontuur lonkt!

Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?

De cover

De cover is voornamelijk zwart met een rood “De mol”-logo. Bovenaan de cover staat de tekst “Wat als De Mol zelf gesaboteerd word? Het logo inclusief de tekst bovenaan de cover triggeren mij en maken me nieuwsgierig naar dit boek. Ik zou deze zeker, als molloot, opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Bart Debbaut is in 1998 gehuwd en vader van twee dochters, Alexia en Jelena. Sinds 2011 is hij zaakvoerder van een herenkledingzaak in Tienen. In 2008 startte hij met een thrillerreeks rond de Leuvense speurders John Leyssens en Mieke Van Cattendyck.”De Mol” is ondertussen zijn tiende boek, en zal wellicht zijn meest besproken boek worden. Het is ook nog eens twintig jaar na het eerste seizoen van “De Mol”. Debbaut heeft zelf ook meegedaan aan “De Mol”. Namelijk in het tweede seizoen. Debbaut is zelf ook fan van de televisieserie “De Mol” net zoals vele andere Nederlandse en Belgische lezers.

Het verhaal

Tien kandidaten maken zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Echter een van deze kandidaten heeft een eigen programma bedacht om de boel te saboteren. Wie is deze bedrieger? Het team van De Mol wil er achter komen. Het programma moet echter ook door gaan op een prachtige locatie en met spannende opdrachten… Het avontuur lonkt.

Maar al vrij snel na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, een van de tien kandidaten, spoorloos. Niemand weet waar ze is. Zelfs het productieteam is het spoor bijster. Dit stond niet in het script. Is er een verrader onder hen of speelt de mol dubbelspel? En wat is de reden van dit alles?

Mijn mening

De Mol is het eerste boek dat ik lees van Bart Debbaut. Ik was vooral door de titel getriggerd, aangezien ik het televisieprogramma ook erg goed vind.
Het boek leest meteen vanaf het begin al heerlijk weg. Je zit meteen in het verhaal.
Mary-Ann verdwijnt al vrij snel uit het spel en wordt opgesloten. Hier vind ik Mary-Ann wel erg meegaan en een beetje naïef en dat stoorde me toch wel gedurende het hele verhaal, dat alles wel erg makkelijk ging voor de dader. Het boek is zo geschreven dat je nieuwsgierig blijft hoe het verder gaat met de verschillende personages. Als je het boek wilt lezen, omdat je net als in de televisieserie wilt puzzelen wie de mol is, kom je bedrogen uit, want dit was voor mij al vrij snel duidelijk. En daar wordt ook geen geheim van gemaakt in het boek. Natuurlijk kun je wel puzzelen wie de dader is. En dat blijft natuurlijk altijd erg leuk. Ik heb het boek met erg veel plezier gelezen, al zat ik niet op het puntje van mijn stoel vanwege de spanning. Dit boek is heerlijk om tussendoor te lezen.

Leesfragment

Lees hieronder een gratis leesfragment van de eerste pagina’s van het boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Mol
Auteur: Bart Debbaut
Uitgever:  Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789401450096
ISBN E-book: 9789401450102
Prijs paperback: € 22,50
Prijs E-book: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bart Debbaut – De mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge