Barbara de Smedt – Roadtrip naar nergens *Blogtour*

Aangezien wij in het blogteam van Hamley Books zitten, krijgen wij al ruim van te voren te horen welke boeken er gaan verschijnen. Toen wij de cover zagen en de korte inhoud lazen waren wij meteen enthousiast. Dit kon wel eens een Koukleum-boek zijn. Dus hebben wij ons snel opgegeven voor de blogtour rondom ‘Roadtrip naar nergens’ en vandaag mogen wij jullie laten weten wat wij van deze thriller vinden. Wij willen Hamley Books natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt in een kampeerbusje. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, zit ze tot over haar oren in de problemen.

De cover

Op de cover is een gedeelte van een kampeerbusje te zien en op het busje zit een sticker van een libelle. Op de achtergrond is de zee te zien. De cover komt op mij retro over en dit vind ik erg gaaf. Ik ben fan van deze cover!

De auteur

Barbara de Smedt (1976) groeide op in Antwerpen en studeerde in Gent. Nadat ze met haar gezin enkele maanden door Zuid-Europa reisde, verhuisde ze definitief naar de Portugese kust. In 2020 debuteerde ze met de psychologische thriller ‘Alleen’.

Het verhaal

Michelle Deckers, een jonge vrouw, weet het zeker, ze is alles kwijt. Daarom besluit ze om, in haar oude Volvo, op roadtrip te gaan… Haar bestemming heeft ze niet gepland, ze ziet wel waar haar auto haar brengt. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa die, samen met haar dochtertje Frey, op rondreis is. Er is direct een klik. Maar als er een lichaam aanspoelt gedraagt Isa zich plotseling heel vreemd. Wat is hier aan de hand? En van wie is het aangespoelde lichaam? Als er een tweede dode valt, blijkt dit geen onbekende te zijn. Michelle zit binnen de kortste tijd tot over haar oren in de problemen. Kan ze hier ongeschonden uitkomen?

Mijn mening

Veronique las eerder ‘Alleen‘, het thrillerdebuut van Barbara, en was hier laaiend enthousiast over. Deze staat nog steeds op mijn NTL-lijstje, maar toen haar nieuwste boek verscheen, kwam deze ook al hoog op datzelfde lijstje te staan. Ik kon ook niet wachten om te starten in dit boek.

In de proloog is te lezen dat een vrouw gevangen zit. Wie het is en wat er is gebeurd, blijft natuurlijk nog geheim, maar dat er iets ergs is gebeurd, is duidelijk. De proloog zorgt ervoor dat ik snel de bladzijde omsla en aan het eerste hoofdstuk ga beginnen. Want ik wil weten hoe het verhaal verder gaat…

Het verhaal is spannend en boeiend. Niet alleen doordat er telkens van alles gebeurd in het verhaal, maar ook doordat Michelle tijdens haar roadtrip zichzelf leert kennen en verschillende moeilijke keuzes moet maken. Barbara heeft de hoofdpersonages goed uitgewerkt. De personages die een kleinere rol spelen zijn minder uitgewerkt, maar dit vind ik persoonlijk helemaal geen probleem, want hierdoor blijven ze een beetje mysterieus, en daar hou ik van.

De layouts, van de boeken die bij Hamley Books verschijnen, zijn altijd een feest, zo ook bij ‘Roadtrip naar nergens’. De libelle staat centraal in het verhaal, en deze komt ook veelvoudig terug in het boek zelf. Chapeau!

‘Roadtrip naar nergens’ is een rollercoaster aan emoties die Barbara erg goed heeft weten over te brengen op papier. Ik ben onder de indruk van dit verhaal en weet zeker dat haar debuut ‘Alleen’ hoger komt te staan op mijn NTL-lijstje, want van deze auteur wil ik meer lezen.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley Books doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Roadtrip naar nergens’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Roadtrip-naar-nergens-banner-700x359.jpg

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Roadtrip-naar-nergens-leesfragment

Gegevens van dit boek:
Titel: Roadtrip naar nergens
Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 380
ISBN paperback: 9789463967969
ISBN e-book: 9789464208115
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge