Bakken voor iedereen 2

Bakboeken kun je als hobbybakker nooit genoeg hebben, dus ik was erg blij dat ik het boek “Bakken voor iedereen 2” van Christophe Declercq mocht ontvangen van uitgeverij Lannoo om te recenseren. Ik wil uitgeverij Lannoo dan ook hartelijk bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Opvolger van het succesvolle ‘Bakken voor iedereen’
In het tweede deel van het succesvolle Bakken voor iedereen verzamelde banketleraar Christophe opnieuw meer dan 125 van zijn beste recepten. Bakken voor iedereen 2 is een heel praktisch boek waar je onmiddellijk mee aan de slag kunt. Van aardbeienmunttaart over makarongebakjes en eclairs met hazelnotenvulling, tot bananen-chocoladetaart en ijsparfait van bosvruchtenthee. Dankzij de eenvoudige uitleg en duidelijke stap-voor-stapfoto’s kun je alles gemakkelijk volgen en tover je in geen tijd de lekkerste desserts op tafel. – Meer dan 125 recepten – Handige stap-voor-stapfoto’s – Duidelijke basisrecepten en decoratietechnieken 

De auteur

Christophe Declercq is al meer dan 25 jaar leerkracht patisserie en ijs aan de bakkerijschool Ter Groene Poorte. Vanuit de ervaring als leerkracht weet hij hoe bepaalde recepten duidelijk en in begrijpelijke taal moet uitleggen. Hij heeft al meerdere boeken over ijs en patisserie op zijn naam staan.

Het boek

De opvolger van het boek “Bakken voor iedereen” heet heel logisch “Bakken voor iedereen 2”. Het boek bevat naast meer dan 25 nieuwe recepten een waaier aan recepten uit zijn andere boeken over patisserie en ijs.
Het boek werd op dezelfde manier samengesteld en vormt dus een perfect huwelijk tussen verfrissende, overheerlijke desserts, taarten, koekjes en ijs. Zowel het boek “Bakken voor iedereen” als het boek “Bakken voor iedereen 2” zijn een grote inspiratiebron voor de hobbykok als de professionele vakman.

Mijn mening

Het boek is ontzettend veelzijdig. In de inhoudsopgave zie je de recepten onderverdeeld op soort gebak. Bijvoorbeeld alle recepten met boterdeeg bij elkaar en alle hartige hapjes onder een hoofdstuk. Dit vind ik wel makkelijk en hierdoor kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het wel vinden of iets wat er aardig in de buurt komt. Ik merkte wel meteen dat Christophe gewend is om dingen uit te leggen. Hij vertelt dingen op een eenvoudige manier en door de vele foto’s bij een bereiding, merk ik dat ik een bereiding veel eerder aan zou durven dan wanneer een boek dit niet heeft. Hierdoor kun je de verschillende stappen goed met elkaar vergelijken. Ik denk dat ook heel veel beginners dit boek heel erg zullen waarderen, doordat er stap voor stap foto’s in staan.

Zo kan ik ook de vele tips erg waarderen die in het boek bij de recepten staan. Zoals bovenstaande tip die bij het recept “Vanillebavarois met peren” staat. Maar zo vind je bij bijna ieder recept wel een handige tip, waar je ook echt iets aan hebt.
Dit boek ga ik zeer zeker nog vaak gebruiken om allerlei recepten uit te proberen en ik weet bijna zeker dat hier enkele recepten ook echt tot de favorieten gaan horen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bakken voor iedereen 2
Auteur: Christophe Declercq
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s: 432
Afmetingen:42 x 247 x 208 mm
ISBN: 9789401437554
Prijs: € 29,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge