Bakken met Niels

Ik zag dat er van het boek ‘Bakken met Niels’ een tweede druk uit kwam en toen was mijn aandacht gewekt. Ik volgde Niels al een tijdje op Facebook en was benieuwd naar zijn bakboek. Na een mailtje naar de uitgever, ontving ik het boek ook al per kerende post in de brievenbus. Hier wil ik Scholten uitgeverij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die is te lezen op de achterflap van dit boek: Bakken met Niels haalt de ware banketbakker in jou naar boven. Een boek vol heerlijke recepten, inspiratie en uitgebreide bakstappen maken het bakken tot een feest voor iedereen. Van ervaren bakker tot beginner, met dit bakboek bij de hand zet je de heerlijkste en mooiste appelsloffen, aardbeienrondo’s en karamelwaldino’s op tafel. De pure streekproducten maken deze lekkernijen onweerstaanbaar.
Maar het gaat nog veel verder want naast makkelijke en snelle recepten vind je in dit boek inspiratie om van elk moment een feestje te maken met de bakringen en sloffen van Niels. Mooie beelden en een variatie aan recepten maken dit boek tot hét bakboek voor in iedere keuken.

Cover

Als je het boek in handen krijgt, valt meteen het mooie liggende A5 formaat op. Dit vind ik ideaal voor een receptenboek. Het ligt, mede door de hardcover, ideaal in de hand en ook op je aanrecht neemt het door het liggend A5 formaat niet te veel ruimte van je aanrecht in beslag. De cover zelf is vrolijk en de kleuren zijn erg uitnodigend en goed op elkaar afgestemd. Hierdoor kan ik het niet laten om gelijk in het boek te gaan bladeren.

De inhoud

Als je door het boek gaat bladeren, valt meteen op dat Niels heel veel gebruik gemaakt heeft van foto’s. En dat vind ik ideaal. Een bakboek moet voor mijn gevoel foto’s bevatten, dit nodigt uit en hierdoor krijg je meteen zin om te gaan bakken. En dat moet een bakboek uitstralen vind ik. Als een bakboek weinig tot geen foto’s bevat ben ik minder snel geneigd om verder door het boek te bladeren. Door de foto’s word ik nieuwsgierig en ga ik ook de teksten lezen. En om deze teksten gaat het natuurlijk helemaal, want hier staan o.a. de recepten van Niels. Maar ook tips en weetjes. Ideaal dus.

Mijn mening

Ben ik overtuigd? Ja! dit kan ik volmondig zeggen. Het liefst ook nog met de mond vol, want wat nodigt dit boek uit om te gaan bakken. De foto’s zorgen er al bijna voor dat het water je in de mond loopt. Het ene gebakje ziet er nog lekkerder uit dan het andere en hierdoor wil je gewoon meteen aan de slag gaan. De recepten zijn goed uitgelegd, hierdoor is de drempel om zelf aan de slag te gaan heel laag en dat vind ik bij andere kook/bakboeken wel eens anders. Door de prachtige foto’s is er niet alleen ruimte voor de bakproducten maar ook voor sfeerfoto’s van plekken waar Niels graag komt.
Het boek is opgedeeld in 10 hoofdstukken. Niels begint het boek met de appelrondo en de ode aan de appelrondo. Hierdoor merk je dat dit een favoriet gebak van Niels is. Hierna beginnen de hoofdstukken. Allereerst begint hij met ‘Een goed begin is het halve werk’ waarbij hij de verschillende producten tijdens het bakken benoemt en omschrijft. Hierdoor krijg je een idee wat ieder product is en hoe deze het best verwerkt kan worden. Ook benoemt hij enkele handige hulpmiddelen die bijna onmisbaar zijn tijdens het bakken. In het tweede hoofdstuk legt hij enkele vaktermen uit, die ook regelmatig terug komen in dit boek, maar ook in andere bakrecepten kom je deze tegen. Vanaf hoofdstuk 3 ga je eigenlijk echt aan de bak. En hoofdstuk 3 zegt de naam eigenlijk al wat er aan bod komt ‘Beeldig beslag & verrukkelijke vullingen’. Deze komen dan ook rijkelijk aan bod in dit hoofdstuk. En deze basisrecepten zul je ook nog regelmatig tegen komen in het verdere boek. De andere hoofdstukken gaan steeds in op een ander gedeelte van gebak. Zo zijn er hartige lekkernijen en recepten voor speciale dagen. Dit boek is echt een heerlijke aanvulling op mijn andere bakboeken. Niels noemt zijn eigen bakringen natuurlijk ook en deze staan dan nu ook op mijn verlanglijstje want deze lijken me, zeker in combinatie met dit boek, ideaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bakken met Niels
Auteur: Niels van Til
Uitgever: Scholten uitgeverij
Aantal pagina’s Hardcover: 198
ISBN Hardcover: 9789079859573
Prijs: € 14,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge