Axel de Vos – Dubbel leven


Informatie die te lezen is op de achterflap: Hij onderhandelde met mensensmokkelaars en vrouwenhandelaren, was erbij toen er voor miljoenen euro’s aan drugs werd overgedragen en werkte met de grootste criminelen van Nederland en ver daarbuiten. In Dubbel leven kijkt voormalig rechercheur Axel de Vos terug op de jaren waarin hij door de politie als infiltrant werd ingezet bij grootschalige criminele operaties.

Aan de hand van tien cases vertelt Axel de Vos over zijn leven als undercoveragent. Hoe wordt een operatie voorbereid? Wat doet het met je als je, al is het tijdelijk, je leven opgeeft om in dienst te staan van een fictief iemand? Wat gebeurt er als je in dat andere leven verdwijnt? Als je, zoals ze dat bij de politie zelf noemen, een ‘legende’ bent geworden?

Dubbel leven is het bloedstollende levensverhaal van een undercoveragent. Het biedt bovendien een fascinerende blik achter de schermen van de Nederlandse en de internationale onderwereld.  

Ik zag dat dit boek verschenen was en was hier heel nieuwsgierig naar. Een soort crimineel spelen maar dan in de goede zin van het woord. Om andere criminelen te pakken. Dit leek me behoorlijk interessant om te lezen, vooral doordat het geschreven was door de persoon die er midden in gestaan heeft, een undercover agent.

De cover spreekt me heel erg aan. Een donkere trap naar een kelder, wat zul je aantreffen? Dat is ook hetgeen wat een undercover agent volgens mij heel vaak aantreft en daar heel snel naar moet handelen. Wat tref ik aan, wat gaat er gebeuren en hoe handel ik daar na. Erg treffende cover.

Ik begon te lezen en werd absoluut niet teleurgesteld. Axel geeft een heel duidelijk beeld van wat dit werk in houdt en dat het niet zo romantisch is, zoals in veel boeken vaak omschreven wordt. Het is keihard werken. Het is iedere keer weer een aantal stappen vooruit denken en in noodsituaties heel goed reageren op het onverwachte.

De schrijfstijl van pseudoniem Axel is erg vlot, en de hoofdstukken van het boek zijn kort, waardoor je erg snel een boek tussendoor kunt lezen. En ook heel snel zegt, ik lees nog een hoofdstuk. Om dan veel te snel te zeggen het boek is uit. Mijn waardering voor het werk van het undercoveragent is hiermee nog verder gestegen. Het legt je persoonlijk leven helemaal over hoop en niet alleen jij hebt hier last van, maar je hele gezin. Het enige kleine minpuntje voor mij… Wat heeft dit werk voor invloed op de vrouw van Axel? Dit had van mij iets verder uitgediept mogen worden. Dit komt heel kort aan bod. Maar wat het echt persoonlijk met zijn vrouw doet, komt helaas niet echt aan bod. Maar ben je net als ik geïnteresseerd in dit soort boeken, dan is dit boek echt een boek wat je gelezen moet hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dubbel leven
Auteur: Axel de Vos
Uitgever: Ambo| Anthos
Aantal pagina’s E-book: 163
ISBN Paperback: 9789026337178
ISBN E-book:9789026337185
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Axel de Vos – Dubbel leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge