Ava Glass – Alias Emma

We ontvingen een mailtje of we wellicht interesse hadden om mee te doen aan een speciale missie! Deze missie had te maken met het boek ‘Alias Emma’ en laat ik daar nu net razend nieuwsgierig naar zijn geweest, dus ik was natuurlijk meteen enthousiast. We ontvingen niet veel later de informatie van de missie en natuurlijk het e-boek zodat we ‘Alias Emma’ vooruit konden lezen. Hier willen we Ambo Anthos uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Alias Emma van Ava Glass is een superspannende thriller over een race tegen de klok. Alles aan Emma Makepeace is nep, zelfs haar naam. Ze heeft net de training tot geheim agent afgerond en wordt meteen in het diepe gegooid met een belangrijke missie: Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden om hem in veiligheid te brengen. Russische spionnen zitten hem op de hielen. De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om uit beeld te blijven, elke straathoek en elk steegje wordt in de gaten gehouden. Het openbaar vervoer en taxi’s moeten ze vermijden. Pinpassen kunnen ze niet gebruiken. Emma heeft twaalf uur de tijd om haar missie te voltooien. Wanneer haar contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen. Eén verkeerde beweging kan voor zowel Emma als haar beschermeling de dood betekenen…

De cover

De cover is druk, er zitten allerlei camera’s in verwerkt en je ziet de big Ben. In het midden rent een silhouet van een jonge vrouw, ik neem aan dat dit Emma is. De cover was mij meteen opgevallen toen ik deze online voorbij zag komen. Hierdoor ging ik de korte inhoud opzoeken en werd ik enthousiast.

De auteur

Ava Glass is een pseudoniem van een Britse schrijfster. Eerder werkte ze voor de Britse overheid en dit vormde de inspiratie voor deze thriller. Glass woont met haar partner in het zuiden van Engeland. ‘Alias Emma’ is het eerste deel van een serie.

Het verhaal

Emma Makepeace is geheim agent en undercover bij een linkse activistische beweging. Dit is haar eerste echte undercover opdracht, totdat ze teruggeroepen wordt voor een dringende zaak. Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, beschermen. De ouders zijn al in veiligheid gebracht, maar Michael weigert om zich te verstoppen. Echter Russische spionnen zitten achter hem aan en Emma moet er alles aan doen om hem naar de andere kant van Londen te begeleiden. De Londense beveiligingscamera’s zijn gehackt door de Russen en hierdoor zijn Emma en Michael in heel Londen zichtbaar en zitten de Russen hen op de hielen. Ze moeten alle camera’s, taxi’s en openbaar vervoer vermijden. Ook geld pinnen is niet mogelijk, want deze transacties worden ook in de gaten gehouden. Emma heeft alleen de nacht om Michael in veiligheid te brengen. Als haar contactpersoon dan ook nog van de radar verdwijnt, staat ze er helemaal alleen voor en weet ze niet wie ze nog kan vertrouwen. Één verkeerde beweging kan de dood betekenen voor zowel Emma als Michael…

Mijn mening

Deze missie begon met een mysterieus mailtje van de uitgever, of we mee wilden doen met de spannendste missie van ons leven. Dit zagen wij natuurlijk wel zitten. Na enkele triggers hadden we 12 uur om het boek te downloaden. Dat was goed gekozen, want Emma heeft ook 12 uur voor haar missie. 🙂 We mochten ook nog drie medelezers uit kiezen en hebben hiervoor Chantal, Chantal en Jaimy gevraagd. Die waren al meteen net zo enthousiast als ons. Dat is altijd extra leuk.

Nu het boek zelf natuurlijk. Het begint met een scène waarbij enkele mannen ongezien door de stad lopen en richting een duur appartementencomplex lopen en waar even later een lichaam uit het raam naar beneden valt. De toon is meteen gezet. 🙂 Hierna komen we in rustiger vaarwater en leren we Emma kennen die op dat moment in een T-shirtwinkel werkt. Ze is hier undercover, omdat de eigenaar bij een linkse activistische beweging betrokken is, die geld uit Rusland ontvangt. Dan krijgt ze telefoon van haar contactpersoon en moet ze acuut terug naar de basis. Ze verzint een smoes en vertrekt naar het Vernon Instituut. Daar krijgt ze haar nieuwe opdracht. Ze moet de jonge dokter Michael Primalov overtuigen dat hij beschermd moet worden en hem in veiligheid brengen. Andere personen is dit niet gelukt. Primalov wil niet onderduiken en vindt het overdreven. Als Emma hem aangesproken heeft en niet heeft kunnen overtuigen, gaat hij verder met zijn hardlooprondje en blijken er inderdaad al Russische spionnen achter hem aan te zitten. Dit zorgt dat je meteen op het puntje van je stoel zit en ik kan je zeggen, daar blijf je tot aan het einde zitten.

Door middel van terugblikken naar het verleden krijg je meer informatie en hierdoor vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Wat ik hierbij vooral erg goed gedaan vindt, is dat Emma geen superspion is, maar echt een mens met gevoel en iemand die ook gewond kan raken. Ook komen er dingen uit de jeugd ter sprake en hierdoor kom je ook steeds meer over het verleden van Emma te weten. Het verhaal draait voornamelijk om Emma en Michael, maar ook iets uit het verleden van contactpersoon Ripley speelt een belangrijke rol en dit zorgt ervoor dat het verhaal een extra laag krijgt, wat dat iets is… daarvoor moet je natuurlijk het boek gaan lezen… 😀

Het is een echt kat en muisspel en ik had tijdens het lezen regelmatig zoiets dat ik Emma en Michael wilde waarschuwen, een teken dat ik echt helemaal in het verhaal zat. Ik kon het boek echt niet aan de kant leggen. Het was zo spannend en ik wilde weten hoe het zou aflopen met Emma en Michael. Aan het einde blijf je wel nog met wat vragen zitten, maar gelukkig is dit een eerste deel van een serie en kunnen we in de toekomst meer lezen over Emma Makepeace. Ik kijk in ieder geval uit naar een vervolg. Als je van een actiethriller houdt, moet je dit boek gewoon gaan lezen, maar reserveer dan wel meteen een paar uurtjes voor jezelf, want eenmaal begonnen aan dit boek, is het niet meer aan de kant te leggen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Alias-Emma

Gegevens van dit boek:
Titel: Alias Emma
Serie: Emma Makepeace
Auteur: Ava Glass
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ralph van der Aa
Aantal pagina’s paperback: 368
ISBN paperback: 9789026357091
ISBN e-book: 9789026357107
Prijs paperback: € 22,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge