Ik wil altijd weer nieuwe dingen uitproberen. En hier in Limburg kennen we de “Pletskeskook” deze vind ik zelf ook altijd erg lekker, maar hierbij worden koekjes in koffie gedoopt en omdat Bryan geen koffie lust, maak ik deze eigenlijk nooit. Nu zag ik een recept van Arretjescake. Veel mensen zeggen dat Pletskeskook hetzelfde is als Arretjescake, maar ik kan je zeggen dat is toch echt niet zo.
De Arretjescake die ik nu gemaakt heb, heeft als extra ingrediënt Maltesers. En laat ik Maltesers nu echt heel lekker vinden, dus ik moest dit recept gewoon uitproberen. 🙂
Ingrediënten
- 3 eieren
- 300 gram basterdsuiker
- 8 gram vanille suiker
- 8 eetlepels Cacao
- 250 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
- 240 gram theebiscuits (1 verpakking)
- 1 zak Maltesers (175 gram)
Bereiding
- Klop de eieren luchtig.
- Smelt de boter in een kom in een bak met heet water (dus boter in een kom doen. Deze kom in een bak met goed heet water zetten, soms de boter even omroeren)
- Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en cacao toe
- Meng eerst voorzichtig door elkaar op de laagste stand.
- Meng hierna ongeveer gedurende 5 minuten op de hoogste stand goed door.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad geheel.
- Breek de biscuitkoekjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan het chocolade mengsel. Roer dit onder met een spatel.
- Probeer de Maltesers klein te maken en voeg deze toe aan het mengsel. Ik heb ze nu in zijn geheel erin gedaan, maar ik wil ze de volgende keer kleiner maken, omdat ik denk dat dit toch fijner is.
- Bekleed een bakvorm met folie (cellofaanfolie) en stort hier het mengsel in.
- Maak de bovenkant van het mengsel redelijk recht.
- Laat ongeveer een nacht in de koelkast staan… En smikkelen maar…
Let wel op dat je kleine stukjes afsnijdt want dit gebak is gigantisch machtig. 🙂