Arnie Craninckx – Prettig verstoord brein

Bij “Samen lezen is leuker” kon je kans maken op het boek “Prettig verstoord brein” geschreven door Arnie Carninckx. Mij leek dit wel een interessant boek, dus wilde ik wel een gokje wagen. Uiteindelijk bleek ik ook nog een boek gewonnen te hebben. 🙂

Informatie over het boek: Arnie kreeg in 2010 een herseninfarct en kampt sindsdien met hersenletsel. Tijdens haar revalidatieproces merkte Arnies ergotherapeut op dat Arnie haar ervaringen en gevoelens helder en goed kon verwoorden. Niet door er over te praten, maar door er over te schrijven.

Ik kreeg het boek snel thuisgestuurd en omdat ik toevallig het andere boek uit had, ben ik meteen hier in gaan lezen.

Ik kreeg het boek  toegestuurd met een persoonlijke boodschap van Arnie in het boek. Wat ik wel erg leuk vind, dit maakt het boek toch iets persoonlijker.

Het boek is opgesteld in 6 verschillende onderwerpen. In deze onderwerpen staan iedere keer korte hoofdstukjes. Hierdoor kreeg je een beetje een idee hoe het leven met een niet aangeboren hersenafwijking is. Je kijkt een beetje over de schouder van Arnie mee, om te zien hoe dingen gaan, en ook hoe dingen niet meer lukken en wat dit voor frustraties met zich meebrengt. Deze frustratie herken ik zelf wel doordat ik zelf chronisch ziek ben en ook niet altijd alles gaat zoals ik wil. Echter dit is natuurlijk niet te vergelijken met wat Arnie meemaakt. Door haar optimistische kijk maakt ze er toch hoe dan ook het beste van.

Wat ik persoonlijk ietwat jammer vond, is dat ik het gevoel had, dat het blogs waren die zo van haar site afgehaald zijn en in het boek gezet zijn. Er kwamen regelmatig dingen voorbij, die je een paar pagina’s ervoor ook al gelezen had. Logisch, in een blog vertel je vaak dingen extra omdat je niet weet of iedereen dat al gelezen heeft. Echter als je het in een boek verwerkt, zou het fijn zijn, als het dan omgeschreven wordt, want dan lees je die dingen achter elkaar en lees je dus bijvoorbeeld 3 maal dat Carnaval vieren niet meer lukt. Dat had voor mij volstaan met 1 maal. Echter Arnie schrijft inderdaad in de inleiding al dat ze na een paar jaar toch begonnen was met blogs schrijven. Waardoor dit waarschijnlijk niet te voorkomen is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Prettig verstoord brein
Auteur: Arnie Craninckx
Uitgever: Eigen beheer
Aantal pagina’s: 158
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Arnie Craninckx.

2 thoughts on “Arnie Craninckx – Prettig verstoord brein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge