Arjan Alberts – Anna V.

Wij wisten al een tijdje dat er een derde deel in de Natan Z.-serie aan zat te komen. Dus toen wij deze in de aanbiedingscatalogus van de uitgever zagen staan hoefde ik niet lang te twijfelen. De eerste twee delen heb ik met veel plezier gelezen, dus ik was razend nieuwsgierig naar het vervolg. Na een mailtje naar de uitgever kregen wij snel positief antwoord en rond de verschijningsdatum viel het recensie-exemplaar dan ook op onze deurmat. Hier willen wij Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Undercover journaliste Esmee onderzoekt de mysterieuze dood van een kind in een jeugdinstelling. Ze heeft echter geen idee dat Justitie de zaak al dertig jaar in de doofpot stopt en nerveus haar zoektocht in de gaten houdt. Zeker als aan het licht komt dat talloze gruwelijke gebeurtenissen allemaal terug te voeren zijn op één persoon…

Tegelijkertijd jaagt seriemoordenaar Natan Z. opnieuw op Suus de Bruyn. Ondanks een nieuwe identiteit en een getuigenbeschermingsprogramma is haar gezin in groot gevaar. In een poging om zich van hem te ontdoen raakt ze verstrikt in een spel waarvan de pionnen in een ver verleden al zijn geplaatst.

De cover

De cover is vrij donker. Het enigste wat er te zien is is een verlicht zwembad. Ik vraag mij meteen af wat er met dit zwembad is en waarom dit zo’n prominente rol op de cover heeft. De cover zou mij vooral opvallen door de naam van de auteur. De quote ‘Hij jaagt nog steeds op haar’ is een goede verwijzing dat dit een vervolg in een serie is.

De auteur

Arjan Alberts (1975) is schrijver en gevangenisdirecteur. Hij werkt sinds 2000 voor het ministerie van Justitie en Veiligheid en schrijft zijn boeken op persoonlijke titel. Alberts won twee keer de ThrillZone Juryprijs voor beste Nederlandstalige thriller. Anna V. is zijn derde boek over seriemoordenaar Natan Z.

Het verhaal

Als journaliste Esmee undercover onderzoek doet naar de dood van een kind in een jeugdinstelling, stuit ze al snel op bizarre feiten: Justitie probeert deze zaak al dertig jaar in de doofpot te stoppen. Al snel komt de vraag ‘waarom’ naar boven. Tijdens haar zoektocht komen er gruwelijke details aan het licht. Details die terug te leiden zijn naar één persoon…

Ook seriemoordenaar Natan Z. zit niet stil. Hij maakt opnieuw jacht op Suus de Bruyn. Ondanks het beschermingsprogramma, en een nieuwe identiteit, is ze in groot gevaar. Ze moet alle zeilen bij zetten om uit de handen van Z. te blijven. Maar hoe ze het ook probeert… ze raakt steeds verder verstrikt in het web dat Natan Z. heet.

Mijn mening

Auteur Arjan Alberts is in het Nederlandse thrillerlandschap niet meer weg te denken. Eerder verschenen de boeken ‘Natan Z.‘ en ‘Alex B.‘ van zijn hand. Ook ik las deze twee boeken en toen wist ik al dat Arjan op hoog niveau schrijft. Daardoor was ik ook erg benieuwd naar zijn nieuwste boek ‘Anna V’. En eerlijk is eerlijk… Dit laatst genoemde verhaal is een waardige afsluiter van deze serie rondom seriemoordenaar Natan Z.

De proloog begint meteen goed. Een persoon is stiekem foto’s aan het maken van misstanden aan een zwembad. Maar wie deze persoon is, is niet meteen duidelijk. Ook niet wat er precies aan de hand is. Wat wel duidelijk is, is dat het niet klopt. Ik ben nieuwsgierig en ga snel verder met lezen.

Wat meteen opvalt is dat Alberts weet waar hij over schrijft. Hij is in het dagelijks leven gevangenisdirecteur en werkt al sinds 2000 voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij weet bepaalde situaties zo goed te omschrijven, dat ik het gevoel had alsof ik een film aan het kijken was.

Het verhaal rondom seriemoordenaar Natan Z. is zo ijzersterk dat ik, ook dit derde deel, weer verslonden heb. Het was voor mij moeilijk om het boek aan de kant te leggen. Elke vrije minuut heb ik deze thriller erbij gepakt. En ik moet zeggen dat, als ik dat gevoel heb, het wel snor zit met het verhaal.

Helaas is dit verhaal, voor mijn gevoel, niet als stand alone te lezen, ik ben persoonlijk van mening, dat je dan toch teveel informatie uit de voorgaande delen mist en dat je deze kennis wel nodig zult hebben om dit derde deel op de beste manier te lezen. Maar om de eerdere delen te lezen is bij een serie van dit niveau natuurlijk geen straf. De spanning is eigenlijk al vanaf de proloog aanwezig en zakt nergens weg. Het einde zag ik niet aankomen en is erg goed uitgedacht. Knap!

Ik ben dan ook erg benieuwd waar Alberts in de toekomst mee gaat komen en of dit de Natan Z.-reeks kan overtreffen. Één ding is zeker, dit zal voor deze auteur een opgave worden, want ook ‘Anna V.’ is, net zoals de eerdere twee delen, een thriller van de bovenste plank!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Anna-V.

Gegevens van dit boek:
Titel: Anna V.
Serie: Natan Z.
Auteur: Arjan Alberts
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 344
ISBN paperback: 9789401616973
ISBN e-book: 9789401616942
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge